Live Earth-koncerter satte net-rekord

Weekendens globale mediebegivenhed, Live Earth-koncerterne, betød et regulært skred i medieforbruget på verdensplan. Over hele kloden valgte millioner af mennesker at se rock-stjernerne via internettet frem for TV og dermed noterede MSN en ny webrekord.

Madonna var en af de kunstnere, der optrådte ved Live Earth Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Om miljøet vitterlig har fået det bedre efter Al Gores globale koncert-række i weekenden skal være usagt. Til gengæld ser Microsoft ud til at være den helt store vinder.

Den globale mediebegivenhed, som begyndte lørdag i Tokyo og siden fortsatte i storbyer som Sydney, London, Hamburg og New York, blev nemlig fulgt af et rekord antal seere via Microsoft medieportal MSN.

Mere end 10 mio. videoclip blev vist live online og i alt blev der streamet optagelser fra 150 kunstnere, som deltog i Live Earth-begivenheden kloden rundt - heriblandt Madonna, The Police og Red Hot Chili Peppers.

To milliarder samlet
Den verdensomspændende koncert-serie nåede dog samlet ud til to milliarder mennesker via både TV og internet, og derfor udgør seningen via nettet stadig en marginal andel.

Alligevel markerer de rekordmange seere via MSN, at brugerne er ved at skifte adfærd. Og ifølge MSN er der tale om den største simultane broadcast-sening på nettet nogensinde.

Fordelen ved webudgaven af koncerten var, at seerne kunne vælge mellem at se hele koncerten live eller selv vælge favoritkunstnere og bands ud og så ellers se dem på et ønsket tidspunkt.

Og da det stadig er muligt at klikke ind på det særlige Live Earth-site ventes antalet af video-streaminger at stige fortsat i de kommende dage.

Ved den seneste store globale musik-begivenhed for to år siden, Live 8-koncerterne, var der også tale om rekordsening via nettet.

Den gang blev der registreret fem millioner unikke brugere mens koncerten blev afviklet i juli 2005. Og mere end 100 mio. vidoe-streaminger blev registreret i de følgende seks uger efter showet.

Med de nye tal fra den forgangne weekend tyder meget på, at det tal ser ud til nu at blive fordoblet i forbindelse med Live Earth.

I alt blev der på det særlige Live Earth-site streamet godt 180 timer med optræden og musik.