Linkedin tog en tur i rutchebanen efter lukketid

Kvartalsregnskab fra det professionelle netværk Linkedin gav torsdag store bølgeskvulp i markedet efter de amerikanske børsers lukketid.

Linkedin bogførte en stigning i omsætningen på 33 pct. til 711,7 mio. dollar. Analytikerne havde ventet en omsætning på 679,8 mio. dollar. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ved første øjekast så regnskabet ud til at skyde vildt over analytikernes estimater med et justeret overskud på 55 cent per aktie. Analytikere havde forventet den sociale netværksgigant ville tjene 30 cent per aktie.

Men det var nylige opkøb og ikke Linkedins kerneforretning, som skubbede væksten i vejret. Det skuffede analytikerne så meget, at en umiddelbar stigning i aktiekursen på 12 pct., blev vekslet til et fald på 8 pct., inden investorerne beherskede sig, og aktien faldt til ro med et tab på knap 5 pct.

I den regelmæssige børstids handel faldt aktien 2,1 pct.

Linkedin bogførte en stigning i omsætningen på 33 pct. til 711,7 mio. dollar. Analytikerne havde ventet en omsætning på 679,8 mio. dollar.

For tredje kvartal ser koncernen en omsætning på 745-750 mio. dollar, hvilket overgik Wall Streets skøn på 744 mio. dollar, ifølge Investors Business Daily.

Selskabets prognose for indtjeningen i tredje kvartal var på niveau med analytikernes estimater.

Samlet blev det til et fald i Linkedin-aktein på 4,8 pct. i eftermarkedet.