LinkedIn-chefen føler med sine medarbejdere

Jeff Weiner, topchef for LinkedIn, taler hellere om værdier og kultur end bundlinjen. Han kan blive forgyldt, når Microsoft overtager det professionelle netværk for et milliardbeløb.

For Jeff Weiner drejer ledelse sig om at se vejen til bundlinjen gennem medarbejdernes motivation, kreativitet og trivsel. Tidligere i år delte han således sin bonuspakke på 14 millioner dollar ud til medarbejderne. Foto: Justin Sullivan/Getty Images/AFP Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mission og vision. Kultur og værdier. Ordene gik igen næsten som et mantra, da Jeff Weiner skulle forklare, hvorfor han havde solgt det professionelle netværk LinkedIn til Microsoft for 26 mia. dollar.

»Hvis vi skal følge vores mission og vision på en måde, som stemmer overens med vores kultur og værdier, så skal vi kunne styre vores egen skæbne,« skrev han i en intern mail.

Hans begejstring for, hvad Satya Nadella har udrettet som Microsoft-chef, var ikke til at tage fejl af: LinkedIn får et godt hjem og vil stadig få lov til at være sig selv.

Og han selv følger med for at blive i »det bedste job, jeg nogensinde har haft«.

For dem, der kender Jeff Weiner, overraskede ordlyden ikke. Weiner bekender sig til en ledelsesfilosofi med stort F – som i følelser. Compassion-fokuseret ledelse kaldes det på halvgodt dansk, og det drejer sig om at se vejen til bundlinjen gennem medarbejdernes motivation, kreativitet og trivsel.

Sammenligner man med for eksempel Nadellas forgænger, den hårdkogte Steve Ballmer, så er vi ovre i den anden ende af skalaen.

Og Jeff Weiner har det ikke kun i munden. Da LinkedIns aktiekurs i februar tog et kæmpedyk på over 40 pct. på blot et døgn, sløjfede han sin egen bonuspakke med aktieoptioner for omkring 14 mio. dollar – og bad bestyrelsen dele dem ud til medarbejderne i stedet.

Professionel og privat

Dog har Jeff Weiner i sine godt otte år på chefposten fået omkring 250 mio. dollar i aktier og har altså noget at tære på. Salget til Microsoft kan give andre 30 mio. dollar.

Iagttagere i tech- og medieverdenen spår alligevel, at Jeff Weiner ikke holder længe i Microsoft-regi. Han er mere visions- og mediemenneske end en »virksomhedsmand«, siges det.

Nogle tipper ham endda til at overtage topposten i underholdningsgiganten Walt Disney, hvis formodede kronprins netop er gået fra borde.

Baggrunden har han i hvert fald fra både underholdningsgiganten Warner Bros. og netportalen Yahoo, der i øvrigt også var tæt på at blive købt af Microsoft.

LinkedIn kom han til i 2008 efter at have taget sig et måske karakteristisk friår for at få mere tid med sin førstfødte datter.

Af og til bliver han kritiseret for lidt for let at affærdige konkurrencen med sociale medier som Facebook og Twitter. Men han tror stærkt på, at brugerne fortsat foretrækker at adskille de professionelle og private netværk.

Spørger man til hans eget privatliv, ryger skotterne da også op. For eksempel forsøgte en journalist fra britiske The Telegraph for et par år siden at liste lidt personlige oplysninger ud af et interview.

»Kom nu,« svarede Jeff Weiner.

»LinkedIn, LinkedIn, LinkedIn. Det drejer sig om virksomheden, ikke om mig.«