Lindø indgår samarbejde med græsk rederigruppe

Ordrebogen hos det kriseramte A.P. Møller-Mærsk-værft, Lindø, bliver fyldt yderligere op frem til 2010, efter at værftet torsdag kunne meddele, at det har indgået en kontrakt med den græske rederigruppe Carras Hellas Group. Opdateret 11.10

Lindø-værftets ordrebog fyldes yderligere op efter, at værftet i torsdags meddelte, at det har indgået kontrakt med rederigruppen Carras Hellas Group. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Kontrakten omhandler en nybygningsserie af Capesize Bulk Carriers.

"Dette nye 180.000 dwt design er blevet udviklet i et samarbejde mellem Odense Staalskibsværft og Carras Hellas med leveringer begyndende i 2009. Disse ordrer, som vil blive bygget i den største dok på skibsværftet, vil sammen med eksisterende ordrer fylde Odense Staalskibsværfts kapacitet ind i 2010," oplyser værftet i en pressemeddelelse.

"Ordren markerer et væsentligt skridt ind i bulksegmentet for Odense Staalskibsværft, og vi er glade for at kunne indgå et samarbejde med en førende Capesize operatør," udtaler administrerende direktør Finn Buus Nielsen fra Lindø Værftet.

Talsmand Thomas Abildtrup fra værftet siger til Bloomberg News, at man efter aftale med den græske rederigruppe ikke vil oplyse, hvor mange nye skibe, der bliver tale om.

Fællestillidsmand Lars Hansen havde torsdag formiddag heller ikke hørt, hvor mange skibe, der var tale om - men han glædede sig alligevel over ordren.

"Ja, det betyder jo, at vi ikke skal ud i de her fyringsrunder. Og så betyder ordren, at vi nu skal bygge i alt fire forskellige slags skibstyper på værftet," siger Lars Hansen til RB-Børsen.

Ud over de nye bulk skibe, indeholder ordrebogen hos Lindø-værftet fortsat containerskibe på 7000 teu samt ro/ro-skibe (roll on/roll off) og flådeskibe til søværnet.

(RB-Børsen)