Lindø-direktør: Sunde dele fortsætter

Selvom det i dag blev annonceret, at Lindø-værftet skal lukke, får visse sunde dele af værftet lov til at fortsætte. Det betyder i første omgang arbejdspladser til omkring 200 medarbejdere.

”Vi vil fortsat arbejde på at få lejet de faciliteter, der giver overskud ved skibsbygning lejet ud eller solgt til andre, sådan at der fortsat kan være arbejdspladser her på Lindø,” oplyser Lindø-værftets administrerende direktør, Finn Buus Nielsen over for Business.dk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Slut. Og så alligevel ikke. På trods af at det store Lindø-værft skal lukke, er det ledelsens strategi at lade de sunde dele af værftet fortsætte. Det betyder blandt andet, at Lindø Industriservice indtil videre undgår lukning.

”Vi vil fortsat arbejde på at få lejet de faciliteter, der giver overskud ved skibsbygning lejet ud eller solgt til andre, sådan at der fortsat kan være arbejdspladser her på Lindø,” oplyser Lindø-værftets administrerende direktør, Finn Buus Nielsen over for Business.dk.

Forsøger at redde arbejdspladser
Men fyringer vil først ramme industriservice senere. Og kun i tilfælde af, at det ikke lykkes at få nye ordrer ind.

Lindø Industriservice står for hele værftets stål- og pladebearbejdning samt for driften af kajplads og kraner. Virksomheden beskæftiger omkring 200 ansatte.

Vil Industriservice kunne klare sig?

”Det er svært at spå om nu. Det er ikke usandsynligt, at vi kan lande nogen ordrer på længere sigt,” siger Finn Buus Nielsen.

Om det selskabet senere skal lejes ud helt sælges ved Lindø-værftets ledelse endnu ikke. Men Finn Buus oplyser, at det helt og aldeles afhænger af interessen fra de virksomheder, ledelsen nu er i kontakt med.Der foreligger allerede en aftale med Fredericia Skibsværft, om at leje 10 procent af de gamle byggedokke.

Inden udgangen af august forventer Lindø-værftets ledelse, at have gennemført 175 fyringer. Men disse fyringer, sker altså ikke i første omgang i Lindø Industriservice.

”Vi har en stor opgave med nu at få det her gjort ordentligt og værdig måde. Og vi vil selvfølgelig arbejde på at sikre flest mulige medarbejdere,” siger Finn Buus Nielsen.