Lindblads marionetter

Capinordic Banks bestyrelsesformand Claus Ørskov talte kun i telefon med sin direktør, Henrik Juul, én gang i kvartalet og holdt kun syv-otte møder med ham i løbet af de fire år, banken eksisterede.

Carsten Fode Anklager i Capinordic-sagen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Capinordic Banks bestyrelsesformand Claus Ørskov var formand mere af navn end af gavn. Ud over bestyrelsesmøderne holdt Ørskov kun syv-otte møder med sin direktør Henrik Juul og talte med ham i telefon 10-15 gange i løbet af bankens fire år lange levetid.

»Normalt er bestyrelsesformanden direktørens vigtigste sparringspartner, men sådan var det ikke i Capinordic Bank,« fremførte Finansiel Stabilitets advokater, som karakteriserede Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand Claus Ørslov som passiv og direktør Henrik Juul som svag.

»Ingen turde modsige Lasse Lindblad,« sagde Carsten Fode, som karakteriserede ledelsesstilen management by fear.

»Der var en ualmindelig hård tone i banken, og alle frygtede Capinordic-stifteren Lasse Lindblads temperament.«

Flere af Capinordic Banks tidligere ansatte har i retten beskrevet bankens daværende direktør Henrik Juul som uforudsigelig og under stigende pres.

»Man vidste aldrig, om man skulle have en skideballe, eller om man skulle hyggesnakke om skiferien,« har et vidne fortalt.

De tre sagsøgtes advokater har sat spørgsmålstegn ved troværdigheden af flere af Finansiel Stabilitets vidner, som i dag er ansat i Finansiel Stabilitet. Men den indvending afviste Carsten Fode: »En række vidner, som har forladt banken, fortæller samme historie,« sagde han ved retsmødet i går.