Lindblad har dybe lommer

Lasse Lindblads DKA-koncern bogfører en egenkapital på over 90 mio. kr. og er formentlig den af tre erstatningsdømte Capinordic-folk, som kan løfte den regning, som østre landsret netop har udskrevet

Foto: Lars Helsinghof Bæk. Forhenværende koncernchef hos CapiNordic, Lasse Lindblad.
Læs mere
Fold sammen

Tre tidligere Capinordic-folk er netop blevet dømt til at betale en erstatning på 130 mio.kr. til statens oprydningsselskab Finansiel Stabilitet. Nu er det det store spørgsmål, om de kan betale. Svaret herpå er, at det kan Lasse Lindblad formodentlig.

Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand bogfører en egenkapital på 97 mio. kr. i sit selskab DKA Consult. Det seneste regnskab er afsluttet ultimo 2014, så med mindre midlerne er brugt til andre ting, så er Lasse Lindblad formodentlig manden, der kan løfte i hvert fald noget af den regning, som Østre Landsret har udskrevet til ham, Capinordic Banks tidligere bestyrelsesformand Claus Ørskov og tidligere bankdirektør Henrik Juul.

Lasse Lindblads selskab er ganske vist blevet magrere siden glansårene, inden finanskrisen ramte Danmark. I 2007 bogførte han en formue på 411 mio. kr., men siden er den langsomt skrumpet til de altså knap 100 mio. kr., som fremgår af 2014-regnskabet.

Lasse Lindblad har på det seneste været aktiv i forbindelse med børsnoteringen af biotekselskabet Serendex samt et spil-selskab, der udvikler somputerspil omkring trolden Hugo. Begge selskaber er belvet børsført på børsen i Oslo.

Det er vanskeligere at gennemskue, hvad Claus Ørskov og Henrik Juul har af midler. Ørskov er advokat og har en stribe bestyrelsesposter. Henrik Juul har efter Capinordic-tiden været ansat som lektor på CBS.