Lindblad afviser skumle bagtanker med Greentech

Capinordic-direktør Lasse Lindblad afviser, at der har ligget nogen bagtanker bag, at han fredag fik erklæret generalforsamligen i vindmølleselskabet Greentech ulovlig.

Capinordic-direktør Lasse Lindblad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Lars Helsinghof Bæk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Hvis jeg ikke havde erklæret generelforsamlingen ulovlig, så var der risiko for at man kunne have taget en række beslutninger på en generelforsamling, som efterfølgende blev erklæret ulovlige. Det ville have haft langt større konsekvens for selskabet. Det ville have haft en langt mere vidtrækkende effekt, end at folk bliver inviteret til wienerbrød en gang mere om tre ugers tid. Det er jo også derfor, at dirigenten giver mig ret og erklærer generelforsamlingen for ulovlig, siger han til RB-Børsen.

Han retter samtidig en uforbeholden kritik mod Aktieugebrevet, der i sin seneste udgave skriver, at han er på vej til at kuppe Greentech og overtage kontrollen med selskabet.

- Når man skriver sådan noget, som aktieugebrevet gjorde, er det efter min vurdering ensidig journalistik, der ikke er understøttet. De har ikke engang taget sig den ulejlighed at ringe til mig. Jeg synes, det er noget nonsens at sammenligne med ITH. Det er ikke understøttet, og det er blot tjubang journalistik, hvor de forsøger at karikere de gode og de onde, siger Lasse Lindblad.

Han henviser til, at Aktieugebrevet skriver, at han næsten er ved at "lave en ITH". I ITH lykkedes det for Lindblad at sælge privatejede projekter ind i selskabet til værdier baseret på optimistiske fremtidsudsigter og samtidig sætte sig på en stor pengekasse.

Lasse Lindblad understreger, at Greentech skal ud at lede efter likviditet på det internationale marked, og en udsættelse af generelforsamlingen vil ikke gøre chancerne ringere for at finde kapital.

- Greentech mangler likviditet til at kunne færdiggøre sine projekter. Greentech har jo projekter nok. De skal bare færddiggøres. Greentech har brug for en stærkere finansieringsstruktur udefra og skal anvende den internationale finansieringsstruktur for at understøtte sin projektudvkiling, vurderer Lasse Lindblad.

Ifølge hans overbevisning er bestyrelsen i selskabet stærk nok i forvejen, man har blot brug for nogle med ekspertise inden for vedvarende energi.

- Man kan måske komme til at se en situation, hvor nogle enkeltstående fraktioner forsøger at vippe hele bestyrelsen af. Men jeg mener, den siddende bestyrelse i princippet er stærk nok, den skulle bare styrkes med nogle der har erfaring inden for international finansiering. Jeg finansierede selv for to mia. inden for sol i 2008. Finansmanden håber, at næste generelforsamling vil bære hen mod dialog i stedet for splittelse.

- Jeg håber på, at man kan opnå en nuanceret dialog omkring hvad der er det rigtige for selskabet. Og udsættelsen giver jo også selskabet lidt tid til at søge nye alternativer og lede efter ny likviditet, siger Lasse Lindblad.

Ledelsen i Greentech vil nu indkalde til en ny generelforsamling, og venter, at den bliver afholdt inden for de næste 2-3 uger.

Bestyrelsesformanden for Greentech, Peter Høstgaard Jensen, mener, at det var helt i orden, at Lasse Lindblad protesterede i forbindelse med Greentechs generelforsamling.

- Lasse Lindblad må prøve at finde ud af, hvad han vil og kan formå i selskabet. Jeg tør ikke gætte på hvilke bevæggrunde han kan have til at protestere imod generelforsamlingen, men vores dirigent gav ham ret og erklærede generelforsamlingen for ulovlig, siger Peter Høstgaard Jensen til RB-Børsen.

RB-Børsen