Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det er ikke let at få løst ingeniøropgaver på distancen, men det kan blive nødvendigt, hvis vi ikke kan finde ingeniører i Danmark.
Det siger Bent Jensen, administrerende direktør og ejer af Linak på Als, som producerer hydrauliske aktuatorer til blandt andet hospitalssenge og beskæftiger cirka 1.800 medarbejdere – heraf halvdelen i Danmark.
»Indtil nu har vi klaret det, selv om det tager lang tid at besætte stillingerne. Vi har blandt andet rekrutteret i Norditalien, men det er ikke altid nemt at få en italiensk ingeniør til at slå sig ned i Danmark med familie. Vi vil helst udvikle herhjemme, men hvis rekrutteringsproblemerne skærpes, vil vi overveje at få udført distancearbejde på ingeniørområdet. Det kunne være i Norditalien, hvor de har gode ingeniører, eller måske i Østeuropa,« siger Bent Jensen til Berlingske.
Linak får i dag visse softwareopgaver løst i Ukraine af IT-folk. Det har selskabet gode erfaringer med.
»Men klassiske udviklingsopgaver, der kræver ingeniørindsats, er sværere at få løst på distancen. Vi har jo hele vores detaljerede viden her i virksomheden på Als, og vi har behov for at få prøvet tingene af i produktionen. Vi oprettede på et tidspunkt en udviklingsafdeling i Aarhus for at rekruttere ingeniører, men opgav det igen. De var alligevel hernede meget tit,« fortæller Bent Jensen.
Linak har også i stigende grad brugt danske konsulenthuse for at få løst ingeniøropgaver.
Det havde selskabet gode erfaringer med – blandt andet på elektronikområdet.
»Men det er også en dyr løsning,« tilføjer Bent Jensen.
»Derfor er vi nødt til at kigge mod udlandet på sigt, hvis ingeniørmanglen ikke bliver løst, og det er der desværre ikke så meget, der tyder på, selv om optaget på ingeniørstudierne er lidt større end tidligere.«