Lille Vesterbrofirma solgt til kinesere for trecifret millionbeløb

Danske GameAnalytics er blevet solgt til det fremadstormende Mobvista fra Kina i en handel, der menes at indbringe de danske ejere i omegnen af 100 millioner.

I 2012 stiftede Morten Wulff GameAnalytics. Nu er det røget på kinesiske hænder i en handel, der ifølge Berlingske Business oplysninger ender i omegnen af 100 millioner kroner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danske softwareudviklere har kronede dage. Så sent som torsdag var det Unity Technologies, et dansk softwarefirma, som startede på Nørrebro, der fik en milliardindsprøjtning, og nu er det så et Vesterbro-baseret firma, der har vundet opmærksomhed i det store udland.

GameAnalytics blev startet i 2012 af iværksætteren Morten Wulff, og virksomheden har specialiseret sig i at udvikle software, som spiludviklere kan bruge til at forbedre spillene, når de er blevet frigivet. Det er man tilsyneladende tilpas gode nok til, at det kinesiske techfirma Mobvista har valgt at købe den danske virksomhed.

Parterne ønsker ikke at oplyse en pris, men Berlingske Business erfarer, at prisen for købet lander på i omegnen af 100 millioner kroner.

Mobvista er en af de hurtigstvoksende techvirksomheder i Asien. I løbet af år har den kinesiske virksomhed, der gør sig i at få reklamer indopereret i spil, vokset voldsomt og beskæftiger i dag 400 mennesker verden over og menes at have en værdi af en milliard dollars, og virksomheden menes i dag at være verdensførende inden for mobil annoncering.

»Købet af GameAnalytics i Europa, hjælper os - sammen med købet af NativeX i USA- med hurtigt at udvikle et flerdimensionelt, globalt økosystem af mobil trafik. Vi er sikre på, at GameAnalytics førende teknologi og 20.000 mand store udviklerfælleskab vil hjælpe os med at styrke effektiviteten af vores mobile marketingsløsninger til glæde for alle parter,« siger Mobvistas adm. direktør, Robin Duan, i en pressemeddelelse.

GameAnalytics har udviklet softwaren, der gør det muligt for spiludviklere nøje at overvåge spillernes adfærd.

»Det kan eksempelvis være, hvis mange sidder fast i level 2 i et spil, eller at mange dør på samme tidspunkt i spillet. Det er værdifulde redskaber for udviklerne,« siger Morten Wulff.

Som stifter erklærer han sig »stolt« over torsdagens handel, og ser det som en oplagt mulighed for, at GameAnalytics kan udvikle sig yderligere.

»Vi bliver en del af en stor og ressourcestærk virksomhed, og det vil betyde, at vi kan få ressourcer til at gøre nogen ting, der har ikke været mulige hidtil,« siger han.

GameAnalytics har i dag et kontor i København og et i London, hvor der sidder i omegnen af 10 medarbejdere hvert sted. Forventningen er, at man med de nye ejere vil kunne hyre flere personer.

Det fremgår af virksomhedens seneste regnskab, at det sandsynligvis har været temmelig tiltrængt med yderligere kapital. Efter skat endte man med et minus på lige knap 12 millioner kroner for 2015, og egenkapitalen lå på minus tre millioner kroner.

»Som platform har vi vækstet flot, men med at tjene penge på vores platform har været en svær øvelse. Skillevejen var, om vi skulle fortsætte rejsen alene i et konkurrencepræget marked, eller om vi skulle finde en stærk partner, der kunne hjælpe,« siger Morten Wulff.

Han ser store perspektiver i et samarbejde med Mobvista, da de to virksomheder har hvert deres område, som de er specialiseret inden for.

»De hjælper spiludviklerne med at tjene penge, og vi hjælper dem med at gøre spillene bedre,« siger Morten Wulff.

GameAnalytics har tidligere tiltrukket store investorer heriblandt Sunstone Capital og en række velkendte navne som Tommy Ahlers, Rene Rechtmann og Tommy Ahlers, der alle sammen står til at tjene fornuftigt på torsdagens handel.