Lille softwarehus tager stort skridt

Slagelse-virksomheden Dania Software gør sig i dokumentskabeloner til brug i det offentlige. Nu tager den sit første store skridt ud af Skandinavien.

Foto: Mathias Løvgreen Bojesen. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Umiddelbart lyder det måske ikke som den store udfordring at kreere en dokumentskabelon i et tekstbehandlings-program og så sørge for, at man kan genbruge den. Men det kan det i realiteten være - specielt når man er en offentlig instans.

Blandingen af kravene til udformningen af officiel post og det uoverskuelige rod, der kan blive skabt i template-databaser, når flere personer har adgang til at oprette dem, er bare nogle af årsagerne til, at det ikke altid kører så smurt som ønsket. Den problemstilling er der flere virksomheder, der arbejder med at løse, og nu har én af dem åbnet et interessant vindue til udlandet.

Slagelse-virksomheden Dania Software er et udviklingsselskab under konsulenthuset Team Data Solutions A/S, der har haft succes med at udvikle dokument-templates til det offentlige. Virksomheden kalder sig selv den »førende leverandører« af skabelon- og signaturløsninger til kommuner, regioner og ministerier i Danmark, og står bag systemet Dynamictemplate.

»Dynamictemplate henter data direkte fra kommunernes centrale IT-systemer. Det betyder, at det er let og hurtigt for sagsbehandleren at vælge den rette skabelon, færdiggøre brevet og afsende det digitalt i samme arbejdsproces. Samtidig er borgeren sikker på at få de senest opdaterede og korrekte informationer fra kommunens databaser, hvilket øger kundetilfredsheden og minimerer klager,« siger Lars Hintze Andersen, partner i Dania Software, i en skriftlig kommentar og tilføjer:

»Typisk bruger en kommune flere hundreder skabeloner. Vi har endda set nogle, der bruger tusinder. Med Dynamictemplate reduceres antallet typisk til fem til otte styk. Det er noget, der kan mærkes på både tidsforbrug og bundlinje.«

Virksomheden har nu implementeret et system i den engelske kommune Gravesham Borough, og det er første gang Slagelse-virksomheden afprøver sine systemer i Storbritannien.

»Vi har valgt at se på international »best practice«, og her stødte vi på dynamictemplate-løsningen, der netop er blevet implementeret i vores kommune. Det er en win-win løsning, der både tilgodeser sagsbehandlernes, borgernes og kommunens samlede behov, og vi forventer gode resultater,« siger Nick Brown, Director of Finance and Environment i Gravesham Borough Council, ifølge Dania Software.

Håbet er ifølge partner Lars Hintze Andersen, at det bare bliver første skridt på engelsk marked, hvor der ligesom på hjemmemarkedet er fokus på digitalisering og effektivisering i det offentlige.