Lille overskud i Sony Ericsson

Fremgangen blev ikke så stor som ventet for den svensk-japanske mobilproducent, der nu satser fuldtud på at blive verdens største på Android-markedet for avancerede telefoner.

Der er sorte tal igen hos Sony Ericsson, verdens fjerdestørste mobilproducent efter Nokia, Samsung og LG Electronics. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens fjerdestørste mobiltelefonproducent, Sony Ericsson, har for første gang i lange tider overskud og går nu efter at blive verdens største producent af Android-telefoner. Dermed kommer der ikke flere Sony Ericsson-telefoner med Nokias Symbian som styresystem.

Sony Ericsson, der ejes halvt af den japanske elektronikgigant Sony og halvt af den svenske teleudstyrsgigant Ericsson, har i dag 17 procent af markedet for avancerede mobiltelefoner med Googles styresystem Android. Og det skal ændre sig, fastslår Sony Ericssons topchef, Bert Nordberg.

Vil være størst

»I dette kvartal lancerede vi vor Android-baserede Xperia-modeller på nye markeder som Kina og USA, og det er vor ambition at blive den største leverandør globalt af mobiltelefoner på Android-platformen,« siger han og glæder sig over det tredje kvartal i træk med fremgang.

Bert Nordberg har nu siddet i chefstolen i præcis et år. Han tiltrådte 15. oktober sidste år, hvor han var Ericssons chef i Silicon Valley, og har formået for alvor at bringe Sony Ericsson tilbage til fordums storhed.

Højere forventninger

Tredjekvartalsregnskabet, som blev offentliggjort fredag morgen, viser et overskud på 49 millioner euro mod et underskud på 164 millioner for et år siden. Driftsoverskuddet blev på 63 millioner euro mod et minus på 193 millioner i juli-september 2009. Selve omsætningen ligger dog stort set uændret, og dermed skuffer Sony Ericsson. Forventningerne hos analytikerne var skruet noget højere op

Sony Ericsson leverede i tredje kvartal 10,4 millioner mobiltelefoner - en lille tilbagegang fra andet kvartal, hvor 11 millioner telefoner røg ud. Også her var forventningerne højere, nemlig 12,1 millioner kroner. Sony Ericsson forventer dog, at antallet af solgte telefoner i år bliver højere end sidste år, navnlig båret frem af Xperia-seriens topsællert, den lille X10 Mini, der er blandt de mest populære telefoner i også Danmark.

Symbian lægges på hylden

Beslutningen om at satse på Android betyder, at Symbian lægges på hylden, i alle tilfælde midlertidigt. Finske Nokia, der er verdens største mobilproducent, har ellers netop lanceret fire nye telefoner med nyeste udgave af Symbian i et forsøg på at genvinde det marked, som Nokia aldeles har mistet grebet om, siden alle de øvrige producenter har sendt telefon efter telefon på markedet.

»Vi har ingen planer i øjeblikket om at udvikle noget nyt produkt baseret på Symbian-standarden eller -styresystemet,« sagde talsmand Aldo Liguori fra hovedsædet i London til nyhedsbureauet Bloomberg.

Sony Ericsson forbliver dog i Symbian-samarbejdet, som blev dannet i 2008 med også Samsung som deltager. Samsung har ligeledes kastet sig over Android og udvikler sideløbende sit eget styresystem, Bada. Amerikanske Motorola - verdens mobilproducent nummer 5 - skiftede fra Symbian til Android for flere år siden.