Lille, men vågen inden for ejendomsbranchen

Managing partner Thomas Ulrik i det tidligere Gangsted-Rasmussen, nu Gangsted, har internationale ambitioner for det lille, specialiserede advokatkontor.

Thomas Ulrik er managing partner i advokatfirmaet Gangsted. Fold sammen
Læs mere

Ejendomsadvokat Christian Gangsted-Rasmussen har besluttet sig for at gå solo og tage sit navn med. Bag ham ligger syv års hårdt arbejde med et intenst fokus på at skære ind til benet og fokusere virksomhedens aktiviteter på ejendomsbranchen.

Det var et arbejde, der blev udført i duet med managing partner Thomas Ulrik, som nu sammen med resten af ejerkredsen skal køre virksomheden videre under det kortere og mere internationalt klingende navn Gangsted.

Da Thomas Ulrik købte sig ind som partner i Gangsted-Rasmussen for syv år siden, var det lille, men velrenommerede firmas virkelighed en helt anden end i dag. Hovedparten af omsætningen stammede dengang fra juridiske tvister om ikke mindst lejeret.

I dag er det kun få af Gangsteds advokater, der jævnligt befinder sig i en retssal, og over 80 pct. af omsætningen kommer fra rådgivning om erhvervsejendomme og ejendomstransaktioner. At skære syleskarpt til med et snævert fokus på spidskompetencerne var ambitionen, og med den strategi ramte virksomheden rigtigt, forklarer Thomas Ulrik.

»Dengang i 2010 besluttede vi, at vi skulle skille os af med ejendomsadministration og flere af de andre funktioner, virksomheden udførte på det tidspunkt. Vi ville gøre det til en helt ren advokatvirksomhed. Det er det, vi har brugt de seneste syv år på. Og vi har kunnet se, at vi faktisk har haft succes med at skære helt skarpt til. Vi har ca. firedoblet vores omsætning i forhold til i 2010 – og der skal man huske, at i den periode var der krise i ejendomsbranchen. Og selvom vi ikke er et stort kontor, har vi skabt os en unik position, hvor vi meget ofte er med ved de store transaktioner og rådgiver de store ejendomsaktører,« siger Thomas Ulrik

Om Christian Gangsted-Rasmussens udtrædelse af ledelsen på toppen af denne forretningsmæssige succes siger Thomas Ulrik:

»Det er jo ligesom i et ægteskab. Der kan med tiden ske nogle ting, der gør, at man vokser fra hinanden.«

Det har ifølge Estate Media vakt en smule undren hos Christian Gangsted-Rasmussen, at man har valgt at køre videre med navnet Gangsted, når den familiære tilknytning ikke længere er til stede. Thomas Ulrik forsvarer dog beslutningen med, at virksomheden ifølge ham ikke er defineret af en enkelt person.

»Gangsted-Rasmussen er jo Christians navn, og det har han besluttet, at han vil tage med sig. Vi overvejede i den forbindelse at kalde os noget andet end Gangsted, så der ikke skulle opstå risiko for for megen navneforvirring. Men der ligger mange års hårdt arbejde i firmaet bag det navn, og mange års opbygning af et godt renommé, så vi er kommet til den konklusion, at vi skal beholde det, selvom Christian ikke er en del af virksomheden længere. Det er vigtigt for mig at fremhæve, at en virksomhed som vores netop ikke er defineret af en enkelt person, men derimod af virksomhedens værdier, medarbejdere, og ikke mindst det velkendte speciale.«

Thomas Ulrik har brugt det seneste år på bl.a. at skrive en plan for Gangsteds vækststrategi de næste tre år. Ifølge planen vil man køre succesen videre ved at fastholde sit speciale inden for fast ejendom og forstærke specialerne yderligere på områderne finansiering og entrepriseret.

»Overordnet er det vores mål til enhver tid at matche de store advokatfirmaers afdelinger, der arbejder med fast ejendom,« siger Thomas Ulrik. At det går stærkt med internationaliseringen af den danske ejendomsbranche i disse år, er Gangsted også meget bevidste om, og Thomas Ulrik forventer, at den internationale del af forretningen vil vokse betydeligt i de kommende år.

»Vi er for nylig blevet optaget i Legal 500, som er et internationalt opslagsværk over advokatkontorer. Der skal en god portion kompetencer til, især når man er så relativt små, som vi er. Det viser, at vi kan slå igennem internationalt, og det har vi besluttet at arbejde mere på. Derfor har vi fået en ny partner med på holdet, Lasse Stjernholm Detlevsen, som kommer fra Kromann-Reumert, og som har stor erfaring med internationale klienter,« siger Thomas Ulrik.