Ligene vælter ud af Danske Banks skabe i Irland

Danske Banks irske forretninger fortsætter med at koste milliarder, da nedskrivningerne på dårlige udlån fortsætter med skræmmende styrke.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I første halvår har Danske Bank i Irland bogført nedskrivninger på ikke mindre end 3133 mio. kr. mod 2736 mio. kr. i samme periode sidste år.

- Niveauet var højere end forventet og afspejlede en yderligere forværring af markedsforholdene for erhvervsejendomme. For investeringsejendomme var både udlejningspriserne og udlejningsandelen faldende. Samtidig steg investorernes afkastkrav, hvilket har haft negativ indvirkning på værdien af sikkerhederne, begrunder Danske Bank i sit halvårsregnskab. Ved udgangen af 1. halvår 2011 androg de samlede nedskrivninger og tab i Irland 15,3 mia. kr., svarende til 21 pct. af eksponeringen.

Også i Nordirland fortsætter nedskrivningerne på et meget højt niveau. I første halvår udgjorde de 935 mio. kr. mod 374 mio. kr. i samme periode sidste år. - Niveauet var højt og især påvirket af faldende priser inden for erhvervsejendomme. Nedskrivningerne var størst inden for ejendomsudvikling og skyldtes især en lavere aktivitet inden for nybyggeri af boliger. Ved udgangen af 1. halvår 2011 androg de samlede nedskrivninger og tab 4,3 mia. kr. svarende til 8 pct. af eksponeringen, skriver Danske Bank.