Lidl vil ikke give kvaje-snebajer

Lidl kan ikke se det odiøse i, at de tyvstartede med salget årets udgave af Tuborg Julebryg. Andre butikker har nemlig lavet samme manøvre de foregående år, lyder det fra Lidls adm. direktør.

Foto: PATRICK KOVARIK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At tisse i bukserne for at holde varmen er som bekendt en kortsigtet løsning. Den følelse stifter Lidl nu bekendtskab med, efter at discountkæden brød reglerne for salg af Tuborgs Julebryg. Lidl lancerede nemlig i går den populære sneøl, og det var en postgang for tidligt, da det officielle salg starter præcis 20.59 i aften.

Tyvstarten har sat sindene i kog hos Carlsberg, der nu sætter Lidl på den "sorte liste". Carlsberg har således meddelt Lidl, at man næste år ikke vil få leveret Tuborg Julebryg inden den såkaldte "J-dag". Men alligevel er der ingen fortrydelse at spore hos administrerende direktør hos Lidl i Danmark, Finn Tang.

Hvordan har I det med at have ødelagt julestemningen?

”Vi ønsker kun at give kunder gode oplevelser, og det mener vi også, at vi gjorde i går. Faktisk så godt, at vi ikke kun følge med efterspørgslen af julebryg, og dermed måtte skuffe mange. Det er beklageligt.”

Men I brød jo en aftale med Carlsberg. Hvorfor gjorde I det?

”Vi har ikke nogen skriftlig aftale med Carlsberg, men selvfølgelig kender vi godt, hvad Carlsberg plejer at gøre.”

Hvorfor overholdt I så ikke det?

”Vi ville bare give vores kunder et godt tilbud. Men hvis de kan garantere at alle andre butikker også undlader at sælge juleøllen før tid, så er vi klar til at overholde aftalen til næste år. Vi har generelt overholdt aftalen alle årene, men vi har kunnet se at enkelte butikker har solgt julebryggen før tid. Derfor tænkte vi, at vi ikke ville snyde vores kunder for den oplevelse.”

Så det er ok at bryde en aftale bare fordi andre gør det?

”Vi har kunnet konstatere at alle andre har gjort det, og vi har måske lige gået den tand længere. I går havde vi julebryg på tilbud, i dag har vi 2 kg. danske kyllingelår til 28 kr. på tilbud og på lørdag er det 10 bananer for 10 kr. Vi lever i dagligvarebranchen, og lever af at give vores kunder attraktive tilbud.”

Så I kan sagtens se jer selv i spejlet efter det her?

”Ja, det kan vi godt, for vi har ikke gjort noget ulovligt. Mange af de kunder der i går købte julebryggen i Lidl, vil nok være med til at bidrage til Carlsbergs festligheder i aften.”

Carlsberg er temmelig fortørnet over jeres tidlige salg. Hvad er din rektion på, at I nu bliver blacklistet?

”Der er 365 dage til næste år, så må vi se, hvad der sker i mellemtiden. Vi sælger også julebryg til næste år. Det kan jeg love dig for. Om der så står Carlsberg eller Tuborg på etiketterne, må tiden vise. Carlsberg er et kommercielt fortagende ligesom os, og vi har hver vores måde at gøre tingene på.”

Så du vil ikke give Carlsberg en undskyldning?

”Nej, men vi sætter os gerne til bords med Carlsberg og diskuterer vores synspunkter. Men det bliver bag fire vægge og ikke gennem pressen.”