Lidl tavs om årsag til fyring af direktør

Lidl er fåmælte om årsagen bag den uventede fyring af Finn Tang, men detailgiganten afviser, at det skulle være et problem, at den tidligere direktør har talt åbent om lavpriskædens indtjening.

Tysk Lidl er kendt for at være en lidt lukket virksomhed, der helst ikke taler for højt om egne fortræffeligheder. Fold sammen
Læs mere
Foto: PHILIPPE WOJAZER

Noget overraskende kunne Lidl onsdag meddele, at man skifter ud på direktørposten, hvor den hidtidige chef, Finn Tang, er blevet afskediget for i stedet at blive erstattet af tyske Dirk Fust.

Beslutningen kom godt en uge efter, at Finn Tang havde beværtet journalister til et større arrangement, hvor supermarkedskæden meldte sig parat til at gå i offensiven med flere butiksåbninger, efter man i torsdags krydsede en milepæl med åbningen af butik nummer 100.

I pressemeddelelsen uddyber Lidl ikke, hvorfor Finn Tang er blevet afskediget, men der har været spekuleret i, at den tyske discountkæde ikke har set med milde øjne på, at Finn Tang under sidste uges møde afslørede, hvor meget kæden tjente i Danmark sidste år, hvilket man normalt ikke har haft tradition for at udbrede sig om.

De spekulationer ønsker Lidl dog at mane til jorden, fastslår Rikke Brandes, detailkædens danske kommunikationschef.

»Jeg vil godt mane rygterne til jorden. Finn Tangs afskedigelse skyldes ikke, at han har talt over sig, og vores nye adm. direktør kommer til at fortsætte i samme spor med hensyn til åbenhed og transperans,« lyder det fra Rikke Brandes, der tilføjer:

»Vi vil blive ved med at være åbne om de tal, vi kan.«

Hvad skyldes fyringen så? For en god uge siden slog I jo stort brød op, hvor I med Finn Tang i spidsen talte om storstilede vækstplaner?

»Som du også kan læse i pressemeddelelsen, så kommer vi til at fortsætte de vækstplaner, Finn Tang stod bag. Afskedigelsen bygger på en gensidig aftale, hvor det er blevet vurderet, at det er bedst, hvis det er en anden, som står for at føre dem ud i livet.«

Men hvordan kan det være, at I holder et stort pressemøde, hvor Finn Tang præsenterer disse planer, og hvor det er ham, der har vægten på sine skuldre – og så lige bagefter bliver tæppet hevet væk under ham?

»Det kan jeg simpelthen ikke svare på,« lyder det kortfattet fra Rikke Brandes.

Heller ikke hovedpersonen selv ønsker at fortælle, hvad der er årsagen til hans uventede og pludselig exit, men fastslår, at han har været glad for sin tid i spidsen for den hurtigvoksende discountkæde.

»Der har været succes og en god udvikling i kæden i de år, jeg har stået i spidsen. Jeg har været glad for min tid i Lidl og har nydt hver sekund,« lød det fra Finn Tang, da Berlingske Business traf ham over telefonen tidligere torsdag.

Lidls nye direktør, Dirk Fust, der kommer fra en stilling som salgsdirektør i Tyskland, hvor Lidl har mere end 3.000 butikker, tiltræder sin stilling 2. maj.