Lidl tager buræg af hylderne

Dagligvarekæden Lidl vil ikke længere sælge buræg i Danmark. Buræg i andre produkter vil samtidig blive udfaset.

Foto: STEPHEN HIRD
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Æg fra høns, der lever i bure lavet af trådnet uden sollys, skal ikke længere kunne købes i discountkæden Lidl.

Lidl stopper salget af buræg i alle kædens 98 butikker i Danmark, og samtidig udfases salget af andre produkter med buræg - de såkaldte »skjulte« buræg.

De skjulte buræg findes i dag i omkring 35 procent af Lidls egne produkter, der indeholder æg. Målet er, at Lidl bliver 100 procent fri for buræg.

»Som virksomhed har vi et ansvar for, at de produkter vi sælger, bliver produceret under ordentlige forhold. Vi ved, at flere og flere danskere fravælger buræggene, og vi har derfor vurderet, at tiden er inde til, at vi fjerner buræg fra hylderne i Lidl. Samtidig har vi igennem længere tid arbejdet målrettet på at udfase buræg i vores øvrige produkter, så her er vi også godt på vej,« siger Lidls administrerende direktør, Finn Tang, i en pressemeddelelse.

Tal fra Dyrenes Beskyttelse viser, at 86 procent af danskerne mener, at detailhandel og fødevareproducenter har et ansvar for, at dyrevelfærden har været i orden i de fødevarer, de sælger.

Og Dyrenes Beskyttelse bakker ikke overraskende op om Lidls beslutning.

»Det er stærkt gået af Lidl. Burhøns har en rigtig dårlig dyrevelfærd. De forhold de lever under strider på alle måder mod deres natur. At Lidl nu tager ansvar og medvirker til at hæve dyrevelfærden, kan vi kun bifalde. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at forbrugerne vil gøre det samme,« siger Britta Riis, direktør hos Dyrenes Beskyttelse.

Tidligere har Kvickly også valgt at stoppe salg af buræg.

Lidl åbnede sin første danske butik i 2005 og har i dag 98 dagligvarebutikker med flere end 2.250 medarbejdere i Danmark.