Libratone klar med to nye højttalere

De to nye trådløse Zipp-højttalere får Amazons Alexa-assistent indbygget.

Libratones to nye Zipp-højttalere med det karakteristiske lynlåsovertræk, så man selv kan skifte farven ud, kan trådløst kobles sammen med op til ti styk, så der er musik i hele huset. Foto: Libratone Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN - To nye trådløse højttalere med stemmestyring, 360-graderslyd og multitumsmusik er klar fra den danske højttalerproducent Libratone.

Libratone, som i dag har kinesiske ejere men fortsat udvikler og driver forretning fra Danmark, præsenterer sine nye Zipp 2- og Zipp Mini 2-højttalere på Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin i denne uge. Højttalerne, der vil stå i henholdsvis 2.400 og 1.900 kroner, vil kunne købes fra oktober.

Det er de første Libratone-højttalere med den amerikanske internetgigant Amazons stemmestyringssoftware, Alexa. Alexa taler dog kun engelsk og tysk, stadig ikke dansk, så hvis man vil slippe for at trykke på knapper på sin smartphoneapp, skal man tale udenlandsk, når man beder om at få tændt for bestemte musiknumre, få læst vejrudsigten eller de seneste nyheder op eller få slået op på nettet for at finde svaret på et spørgsmål.

Zipp 2 og Zipp Mini 2 er designet til at kunne bruges både udendørs og indenfor. De har 360-graderslys, så man ikke ender med at sidde i en død vinkel, og ved at bruge Apples AirPlay2-teknologi eller SoundSpace Link-teknologien kan man koble op til ti højttalere sammen trådløst, så man kan få spillet den samme musik i hele huset.

Man kan gemme op til fem afspilningslister eller radiostationer.

Libratone er grundlagt i Danmark i 2009 og er sammen med B&O, GN Audio/Jabra, Dynaudio og Vifa de større, danske producenter af lydudstyr i høj kvalitet.

Berlingske dækker Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).