Libratone åbner egen butik på Strøget

Den danske højttalerproducent får sin første egen butik herhjemme.

Libratones trådløse Zipp-højttaler med sit særkende: lynlåsen, der gør det muligt at tage beklædningen af og skifte den med en anden type stof. Arkivfoto: Libratone Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske højttaler- og hovedtelefonproducent Libratone åbner i slutningen af oktober sin første egen butik herhjemme. Det bliver på Strøget i København.

Libratone, som i juni 2014 blev købt af en kinesiske investorgruppe fra Hong Kong men fortsat har et mindre dansk medejerskab, er stiftet af tre danske iværksættere, heriblandt serieiværksætteren Tommy Andersen, i 2009 og fik hurtigt en stor og vigtig aftale i stand med Apple, som tog Libratones trådløse Zipp-højttalere ind i Apples egne butikker.

Butik med lydstudie

Butikken på Strøget bliver på 65 kvadratmeter og får adresse på Østergade 26, hvor Libratone vil fremvise sine egne produkter i særligt indrettede omgivelser, der skal afspejle det nordiske ophav. Bagest vil der være et lydstudie, hvor man selv kan prøve produkter som Zipp-, One- og Too-højttalere, Q-hovedtelefoner og Track-ørepropper. Højttalerne styres med en særlig mobilapp.

Libratone har hjemsted i Københavns nordhavn og sælger herhjemme gennem kæder som Elgiganten, Humac og teleselskabet »3«. Libratone-produkterne har vundet stor ros i anmeldelser verden over.

Libratone havde i 2017 et underskud på 127,1 millioner kroner mod et underskud på 137,3 millioner i 2016 som følge af større investeringer i nye produkter og mere markedsføring. Det er i tråd med ledelsens planlægning. 2018 vil ifølge årsregnskabet blive »endnu et betydeligt investeringsår«, hvor en række nye produkter og en ny softwareplatform lanceres i løbet af efteråret.

Planer om milliardomsætning

Det kinesiske konsortium, som i 2014 købte Libratone for et trecifret millionbeløb, har planer om at skabe en milliardomsætning i 2020. Hidtil har Libratone tabt over 475 millioner kroner som følge af de store investeringer.

Den danske topdirektør siden 2013, Jan McNair, forlod i marts 2017 selskabet, der i dag har kinesiske Song Liu som administrerende direktør.

Den danske del af selskabet havde i 2017 38 fuldtidsansatte, som bl.a. står for designet af Libratones produkter. Dertil kommer de producerende ansatte i Kina, hvor udstyret bliver til.