LG klar med ny buet telefon

Telefoner er ikke det hotte emne på årets største forbrugerelektronikmesse, men sydkoreanske LG har opdateret sidste års buede G Flex, som er krympet lidt men har fået bedre skærm.

Jo, den buer sandelig, og det er også meningen. LGs nye G Flex 2, som her fremvises af Frank Lee fra LG selv, er en anelse mindre end forgængeren, nemlig på 5,5 tommer. Foto: David Becker, Getty Images/AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: David Becker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Balladen om Apples iPhone-telefon, der bøjede i bukselommen på grund af størrelsen, har ikke fået de andre mobilproducenter til at opgive at sælge buede smartphonetelefoner.

Den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics, der er verdens femtestørste mobilproducent, præsenterede mandag aften dansk tid anden udgave af sin buede telefon, G Flex 2, som er mindre end forgængeren, og hvis skærm nu kan håndtere billeder i fuld HD.

Hvornår den kommer i handelen og til hvilken pris, blev ikke oplyst, da LG viste nyskabelsen frem på sit pressemøde på verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i den amerikanske spilleby Las Vegas.

Bedre skærm og selvhelende bagside

G Flex 2 er 5,5 tommer stor, vejer 152 gram og er udstyret med OLED-skærm, den bedste skærmkvalitet, som også er på vej ind på TV-markedet. OLED-skærmen gør den også mere modstandsdygtig over for skader, og så er G Flex 2 udstyret med en overflade, som ifølge LG selv kan hele skrammer på omkring ti sekunder.

Sidste års G Flex-model seks tommer stor.

G Flex 2 har fået flere hestekræfter og bedre billedstabilisering til kameraet, der optager i en opløsning på 13,1 megapixler. Telefonen styres af nyeste udgave af Google-softwaren, Android 5.0 Lollipop. Batteriopladningstiden er blevet forbedret, og så har telefonen fået tilføjet en funktion, hvor man ved f.eks. at knytte hånden kan udløse kameraet i en afstand på 1,5 meter, så man kan tage de selfiebilleder, som det hidtil har knebet at håndtere med én hånd.

Det er dog stadig G3-telefonen, der er LGs topmodel.

Ingen nye telefoner fra Samsung

Telefoner er ikke det store emne på CES-messen. Producenterne gemmer deres overraskelser til Mobile World Congress, verdens største mobilmesse, som holdes i Barcelona til februar. LGs konkurrent og landsmand, Samsung, der er verdens største mobilproducent, havde da heller ikke en eneste telefon i posen, da årets CES-nyheder blev præsenteret.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).