LG klar med første 4G-ur

LGs nyeste smartur bruger WebOS-styresystemet, som LG også nu indfører i alle sine fjernsyn.

LGs Watch Urbane LTE har egen mobilforbindelse til 4G-nettet og styres af WebOS-styresystemet, som LG nu satser stort på. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens første smartur med opkobling til det datahurtige 4G-mobilnet får premiere, når Mobile World Congress - verdens største mobilmesse - åbner i Barcelona på mandag.

Den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics står klar med sit nye LG Watch Urbane LTE, som også skiller sig ud ved ikke at bruge Googles mobilstyresystem Android, som en meget stor andel af de nuværende smarture gør, men derimod WebOS. Det er et styresystem, som LG i 2013 købte af Hewlett-Packard (HP), og som LG fra i år udstyrer alle sine fjernsyn med i stedet for netop Android.

Betal og ring med uret

LG Watch Urbane LTE har indbygget NFC-chip, som gør det muligt at kunne foretage mobilbetalinger direkte fra uret. Man kan både ringe op og modtage opkald direkte fra det nye ur, ligesom man kan sende og modtage SMSer. Der er også indbygget hjerterytmemåler og andre bevægelsessensorer.

Det nye ur er LGs fjerde smartur. Det har en skærm på 1,3 tommer og 4 gigabyte lagerplads. Der er tre knapper på højre side af uret. Den øverste giver adgang til indstillinger, på den midterste kan man skifte mellem ur og applikationerne på uret, mens den nederste klarer tilbagefunktionen. Den kan man også holde inde, hvorved den sender en besked om hjælp af sted til et nummer, som man forinden har lagt ind.

LG Watch Urbane LTE kommer i sølv.

LG har ikke helt droppet Android

WebOS er oprindelig udviklet af Palm,  der stod bag de populære Palm Pilot, små håndholdte computere. Palm nåede imidlertid kun at producere en enkelt telefon, Pré, med det, før HP købte det. HP havde store planer med WebOS, men de blev aldrig til nået, og LG købte i stedet softwaren og har nu for alvor kastet sig over at bruge den.

LG har dog ikke droppet Android. Tidligere i februar blev LG Watch Urbane, som ikke kan bruge 4G-mobilnettet, præsenteret. Det kører på Android og fåes i øvrigt i både guld og sølv.

Også Samsung er begyndt at forlade Android for at kunne skille sig ud og selv styre udviklingen. Samsung har selv udviklet sit Tizen-styresystem, som nogle af Samsungs Gear-smarture kommer med, og som nu også skal bruges i Samsungs fjernsyn. Samsung er verdens største TV-producent.

 

LÆS MERE