LG fyrer topdirektør

Verdens tredjestørste mobilproducent skifter ud i ledelsen for igen at tjene penge.

Koo Bon-joon (nummer to fra venstre) overtager nu ledelsen af LG Electronics, verdens tredjestørste mobilproducent. Her ses han i 2005 på en rundvisning på LG.Philips LCD-fabrikken i Paju, nord for Seoul. Foto: Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics har fyret sin topchef og sat et medlem af stifterfamilien i hans sted i et forsøg på at tjene penge igen på mobilproduktionen, hvor LG er verdens tredjestørste producent.

Koo Bon-joon overtager efter Nam Yong, der er den anden mobiltopchef på en uge, som forlader posten. Også Nokias Olli-Pekka Kallasvuo er gået efter pressede regnskaber.

Ny topmodel på vej

LG har som Nokia haft det svært på markedet for avancerede mobiltelefoner, hvor Apple, Samsung og HTC er rykket stærkt ind. LGs mobilforretning havde et rekordtab i seneste kvartal og har varslet tilsvarende dårlige tal for dette kvartal.

LG fremviste i sidste uge sit nye mobilflagskib, Optimus One, som gerne skulle sælge 10 millioner eksemplarer, når den snart kommer på markedet.

Den nye LG-chef, Koo Bon-joon, er 58 år og lillebror til LGs bestyrelsesformand, Koo Bon-moo. Koo Bon-joon, som er uddannet på Seouls Nationale Universitet og på Chicago Universitets erhvervsskole har ifølge nyhedsbureauet Reuters tilbragt størstedelen af sin karriere i familievirksomheden efter en kort afstikker hos USAs største mobilselskab, AT&T. Han har bl.a. stået i spidsen for LG og hollandske Philips' fællesselskab, LG.Philips LCD, senere LG Display.