LG: 2011 ændrer alt i mobilverdenen

Helt nye teknologier med 3D, bedre skærme og nye tavlecomputere vil vende op og ned på mobilmarkedet, siger elektronikgigantens mobilansvarlige.

Elektronikgiganten LG, verdens tredjestørste mobilproducent, er til april klar med sin tavlecomputer, Optimus Pad, som dog bliver en dyr sag at investere i. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BARCELONA: »Alt vil ændre sig i år.«

Så skarpt trækker den sydkoreanske elektronikproducent LGs topchef for mobilafdelingen, Jong-seok Park, linierne op for 2011.

Det sker, samtidig med at LG selv kæmper for at komme tilbage på den tabte bane efter et dårligt 2010, hvor markedsandelen på især markedet for dyrere telefoner blev mindre, fordi LG ikke havde tilstrækkeligt at byde på.

Eksplosion i mobilsalget

Salget af de avancerede mobiltelefoner (i fagjargon »smartphones«) voksede med hele 67 procent fra 2009 til 2010, hvor der blev solgt 292,9 millioner styk på verdensplan.

LG har på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i det nordøstlige Spanien lanceret sin helt nye 3D-telefon, Optimus 3D, som både kan filme i og afspille tredimensionelle optagelser. Det sker få uger efter lanceringen af to andre telefoner i serien, Optimus Black og Optimus 2X. Sidstnævnte er verdens første mobiltelefon med to kerner (eller hjerner), så den kan afvikle flere programmer samtidig og f.eks. er hurtigere til at hente netsider hjem.

»Fire ting vil ændre mobilmarkedet i år, hvor der vil ske et generationsskifte. Først og fremmest vil telefonerne få processorer med flere kerner, hvilket er vigtigt for afviklingen af programmer. Dernæst vil der ske en fornyelse af skærmene på grund af spil og videoredigering,« siger Jong-seok Park.

3D og tavlecomputerkrig

Tredje afgørende skifte bliver 3D på mobiltelefonen, så man kan optage tredimensionelt og bagefter se optagelserne uden at skulle have særlige briller på.

»Endelig er den sande tavlecomputerkrig nu indledt. Der vil ske et afgørende skifte, og markedet vil vokse - men på nye måder, hvor arbejde og sjov for alvor bringes sammen,« siger Jong-seok Park.

LG fremviste samtidig sin nye Optimus Pad, en iPad-konkurrent med en skærm i det særegne format på 8,9 tommer og til den særegne pris af 7.350 kroner, når den kommer i handelen til april - væsentligt dyrere end både Apples iPad og Samsungs Galaxy Tab.