Leverandører nervøse for Mærsks oliexit

Efter afsløringen af Mærsks længe ventede strategiplan, hvor det blev besluttet at udfase olieforretningerne, er Mærsks underleverandører i Nordsøen vågnet op til en anden hverdag. Storkundens exitplan gør leverandørerne urolige for fremtiden.

Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Mærsk har meldt ud, at de inden for to år vil beslutte, hvorvidt de vil trække sig ud af olieindustrien. Det skaber uro hos underleverandørerne, som i mange år har arbejdet tæt sammen med giganten Mærsk.

»Hvis Mærsk vælger at sælge ud af sine olie- og drillingaktiviteter, så ser jeg, at det vil få store konsekvenser for den danske underleverandørindustri, fordi der er mange, der har lagt sig op ad Mærsk,« siger Merethe Wrang, der er formand for leverandørernes netværksgruppe Danish Oil & Gas Technology Group, til Børsen.

Visse underleverandører håber dog stadig på, at Mærsk vil fastholde deres position i Nordsøen grundet det fortsat store potentiale og de mange penge investeret i Nordsøen.

»Der er investeret så mange penge i Nordsøen, at det repræsenterer en stor værdi. Men det kan godt være, at det kommer til at være Maersk Oil, der driver det«, siger Henrik Lisberg, som er direktør i ingeniørvirksomheden Emco Controls, til Børsen.

/ritzau/FINANS