Letz Sushi-stifters råd til kvindelige iværksættere: »Keep it simple, stupid«

Kvinder har brug for et ekstra skub for at turde starte egen virksomhed, mener Louise Ertman Baunsgaard - business angel, coach og stifter af takeway-kæden Letz Sushi.

Louise Ertman Baunsgaard, stifter af Letz Sushi Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Her er Louise Ertman Baunsgaards fem bedste råd:

Spring ud i det

Det kan godt lade sig gøre at være iværksætter, selv med små børn. Det handler om at finde løsninger og prioritere. Start med at tale med din familie om, hvad I har af muligheder, for at få det til at gå op.

Hav tålmodighed

Det kan godt være andre kan opbygge en virksomhed hurtigt, men hvis det er vigtigt for dig at have balance i dit liv, så vær tro mod det. Det tager tid at opbygge en virksomhed, hvis det skal gøres ordentligt.

Keep it simple, stupid

Kvinder har en tendens til at gøre udfordringer og problemer større og mere komplicerede, end de er, og tage det helt ned i maven. Men som regel er det slet ikke så kompliceret. Begrebet KISS Keep it simple, stupid er blevet en leveregel for Louise Ertman Baunsgaard.

Tag kontrol over din tid

Selvfølgelig er der deadlines, man skal nå, men man bestemmer selv, om man vil arbejde 70 timer om ugen hele tiden. Det handler om at være effektiv og tage kontrol over sin tid.

 

Prioriter sparring og rådgivning

Det kan være enormt ensomt og svært at være iværksætter, når man føler at tingene går for langsomt, og det kan være, at man føler, at man slet ikke har tid til at skulle nå at ses med en mentor eller coach. Men det er meget vigtigt at tage sig tid til at tale med andre, så man ikke kommer til at sidde alene med de mange beslutninger, man træffer i det daglige.