Lettelse over afslutning på kartelsag

Der kan spores en tydelig lettelse hos bankdirektør Ebbe Helmer Nielsen fra Lollands Bank, som har været en del af den store kartelsag, hvor syv lokalbanker er afsløret i at have dannet et kartel.

Den endelige afgørelse fra Konkurrenceankenævnet offentliggøres onsdag kl. 12, og er hemmelig indtil da, men Ebbe Helmer Nielsen er glad for, at det nu er slut.

»Jeg har lige siddet og skrevet pressemeddelelse og forberedt medarbejderorientering, der lægges på vores hjemmeside klokken 12. Vi er ikke dybt nedbøjede,« siger Ebbe Helmer Nielsen, der afviser at fortælle, hvad ankenævnet er nået frem til.

Afgørelsen, der er på over 150 sider, vil enten give medhold i eller afvise lokalbankernes anke over Konkurrencestyrelsens afgørelse fra marts.

Kartelsagen mod Møns Bank, Lokalbanken i Nordsjælland, Skælskør Bank, Lollands Bank, Vordingborg Bank, Totalbanken og Diba Bank begyndte sidset sommer, da dagbladet B.T. offentliggjorde belastende email mellem bankerne, hvoraf det fremgik, at bankerne samstemmer priserne.

»Det er heldigvis yderst sjældent, at vi har sådan noget bras, at spilde vores tid på. Vi vil meget hellere koncentrere os om at drive vores banker, men det her har kostet blod, sved og tårer i halvandet år. Derfor er vi yderst glade for, at det er forbi,« siger Ebbe Helmer Nielsen.

Den endelige afgørelse i Konkurrenceankenævnet er afgørende for, om Konkurrencestyrelsens direktør, Agnete Gersing, beslutter, om sagen skal overdrages til politiet.