Let at købe ulovligt slankemiddel på nettet

Piller med efedrin har været ulovlige i Danmark i over fire år. Alligevel er det let at købe efedrinholdige produkter over internettet fra udenlandske firmaer.

Det kan være svært at gennemskue firmaerne, der reklamerer på hjemmesiderne på dansk, skriver morgenavisen dato.

»Man kan let blive snydt af hjemmesiderne. De ser danske ud, fordi teksten står på dansk, men salg af den slags i Danmark som almindeligt kosttilskud er ulovligt, da det er klassificeret som lægemiddel, så i stedet hører firmaet til i udlandet, hvor det muligvis kan være lovligt,« siger Jakob Berget, oplysningskonsulent i Anti Doping Danmark.

I 2005 beslaglagde toldvæsenet 3.276 forsendelser af lægemidler. Hovedsageligt er disse livsstilslægemidler som potenspiller og slankemedicin. Men selv om toldvæsenet er opmærksomme på problemet, slipper der stadig mange pakker medicin igennem tolden og hjem til forbrugerne.

»Det er utroligt svært at styre salg af lægemidler over nettet. Man kan lukke en adresse ned, men så lukker den lige så hurtigt op igen. Alle kan jo etablere en butik på nettet,« siger Ulla Høegh, chefkonsulent i Lægemiddelindustriforeningen, der advarer kraftigt imod køb af lægemidler som efedrin på nettet.

Kilde: dato