Leo Pharma sætter kløerne i Genmabs topchef til kæmpesatsning

I 2017 træder Leo Pharma ind i en ny æra med satsningen på et nyt lægemiddel til behandling af psoriasis. Selskabet, der er kendt for sine salver og cremer overvejende mod hudsygdomme, vil i fremtiden tilbyde endnu flere biologiske lægemidler. Derfor har Leo Pharma hentet Genmabs topchef Jan van de Winkel til bestyrelsen for at trække på hans mangeårige erfaringer inden for bioteknologi.

Topchef i Genmab Jan van de Winkel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

- Vi vil gerne styrke vores bestyrelse, specielt på det farmaceutiske område, og han er en af de bedste skikkelser, man kan finde. Vi er meget glade for, at han vil komme ind i vores bestyrelse, siger Jukka Pertola, formand for bestyrelsen i Leo Pharma og topchef for Siemens i Danmark, til dagbladet Børsen.

Selskabets administrerende direktør, Gitte Aabo, har på ti år skabt en vækstplatform med store milliardinvesteringer. Etableringen af biotekforretningen vil kræve endnu flere investeringer, hvor hun ser frem til at trække på Jan van de Winkels ekspertise både i forhold til opkøb, udvikling og produktion.

Leo Pharma, der er Danmarks ældste lægemiddelvirksomhed, fik i februar godkendt antistoffet Kyntheum til behandling af psoriasis i USA, og venter nu på den europæiske godkendelse af produktet.

Psoriasismarkedet i USA alene anslås at have en værdi på omkring 35 mia. kr, når man medregner de biologiske lægemidler. Det tal ventes at blive fordoblet over de næste 5-10 år.