Lenovos telefoner slår PCerne

Overskuddet hos den kinesiske teknologigigant voksede i 2. kvartal med 23 procent.

Kinesiske Lenovo formår med held at sælge sine tavlecomputere og smartphonetelefoner - ud over at have slået Hewlett-Packard af pinden som verdens største PC-producent. Arkivfoto: Bobby Yip, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: BOBBY YIP

For første gang har salget af mobiltelefoner og tavle-PCer slået det traditionelle PC-salg hos den kinesiske teknologigigant Lenovo, der for nylig blev verdens største PC-producent.

Lenovos overskud i april-juni voksede med 23 procent til 174 millioner dollars, mens omsætningen steg med 10 procent til 8,8 milliarder dollars, fremgår det af regnskabet, som kom natten til torsdag, dansk tid.

105 procents fremgang

Omsætningen fra salg af smartphonetelefoner og tavle-PCer er gået 105 procent frem i forhold til sidste år. Lenovo har leveret flere end dobbelt så mange smartphonetelefoner og over tre gange så mange tavle-PCer i en periode, hvor PC-salget på verdensplan samtidig falder.

Den fremadstormende, kinesiske gigant har målrettet satset på at få fodfæste på disse to markeder, sideløbende med at Lenovo har kæmpet sig forbi amerikanske Hewlett-Packard (HP) og nu er verdens største PC-producent med en global markedsandel i 2. kvartal på 16,7 procent, viser tal fra analysehuset IDC.

»Smartphone- og tavlecomputermarkederne gennemgår en tilsvarende omstilling. Vi er trygge ved, at vi kan genskabe den succes her, som vi har haft på PC-markedet,« siger Lenovos topchef, Yang Yuanqing.

Fjerdestørste mobilproducent i verden

Lenovo er gået efter at få bedre fat i den dyre ende af mobilmarkedet, samtidig med at der er blevet skåret i omkostningerne. Lenovo er i dag verdens fjerdestørste mobilproducent efter at have slået kinesiske ZTE.

Salget af telefoner og tavle-PCer udgør nu 14 procent af Lenovos samlede omsætning mod syv procent for et år siden.

Lenovo købte i 2011 den tyske elektronikproducent Medion, hvis produkter især supermarkedskæden Aldi har et godt salg af. Og tilbage i 2005 købte Lenovo hele IBMs PC-produktion med ThinkPad-mærket som det kendteste.