Lene Espersens mand skal sælge B&O

Kolossale forventninger til Danny Feltmann Espersen, der skal være ny global salgs- og marketingdirektør hos B&O (opdateret 19:11).

Danny Feltmann og hustruen Lene Espersen Fold sammen
Læs mere
Foto: Bax Lindhardt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lene Espersens mand, Danny Feltmann Espersen, er blevet udpeget til et af Danmarks mest udfordrende job inden for salg og marketing.

Danny Feltmann Espersen bliver global salgs- og marketingdirektør hos danske Bang & Olufsen, og B&O forventer, at han tiltræder inden året er omme. Dermed bliver han nøgleperson i den operation, som skal føre B&O ud af mange års krise.

Skal tre-doble omsætning

Der venter Espersen en særdeles omfattende opgave, da B&O's nye topchef Tue Mantoni har sat sig som mål at tre-doble salget hos B&O fra cirka 3 mia. kr. årligt til intet mindre end 8 til 10 mia. kr. på bare fem år. Mange analytikere finder dette salgsmål voldsomt ambitiøs for den aldrende elektronikproducent, der har haft svært ved at holde på de gamle kunder og få nye ind i butikken.

"Danny har en kanongod forståelse for detailhandel og for, hvordan kunderne opfatter brands og detailforretninger. Han har de rigtige kvaliteter, og derfor er jeg meget glad for, at han vil arbejde for os," siger Tue Mantoni om ansættelsen.

Til Business.dk fortæller Danny Feltmann Espersen, at han i øjeblikket forhandler om, hvornår han kan forlade sin nuværende arbejdsgiver svenske Hennes & Mauritz, hvor han i dag arbejder som koncern-onlineekspansionschef.

Hvordan hans baggrund fra H&M kan gavne ham i jobbet som global salgsdirektør hos B&O ønsker Danny Espersen ikke at uddybe, før han har fået lejlighed til at fortælle B&O's medarbejdere om sin tiltrædelse.

Store omvæltninger

Ny-ansættelsen sker som led i et hav af omvæltninger, der er i gang hos Bang & Olufsen, efter den ny topchef Tue Mantoni er kommet til i foråret. B&O vil satse mindre på vestlige markeder og langt mere på vækstmarkeder i Østen, lyder det i selskabets nye strategi. Samtidig skal der udvikles billigere B&O produkter under et nyt sub-brand, som B&O vil offentliggøre navnet på i november.

Indtil videre er 90 stillinger blevet nedlagt, og en del af de tilbageværende stillinger på hovedkontoret i Struer flyttes snart til København. Det bliver også i København, at Espersen kommer til at arbejde, hvilket passer godt ind i krammet, da privatboligen ligger i Dragør på Amager.

Mister stærk mand

Midt i omvæltningerne har B&O's næstformand i bestyrelsen Niels B. Christiansen valgt at trække sig. Den succesfulde Danfoss-topchef fandt det ikke længere muligt at afsætte tid til arbejdet med B&O, men han forsikrer, at han tror på den nye strategi og den nye topchef.

"Det har været en stor arbejdsbelastning, og jeg har brugt rigtig meget tid på virksomheden, som har været igennem en svær tid. Men der er en nu en god formand og en god direktør, og jeg tror på den fremtidige strategi. Så det er udelukkende ud fra en personlig prioritering af min tid, at jeg bliver nødt til trække mig," siger Niels B. Christiansen til Business.dk

Ny næstformand er Alberto Torres, og ind i bestyrelsen er kommet Jim Hagemann Snabe. Lars Hardboe Galsgaard er hyret som direktør for B&O's Kina-afdeling, mens Lou Schreurs er ny øverste chef for produktudvikling.

INFOshop: Se profilen for den nye CEO