Lene Espersen i Entrepreneur of the Year-jury: Vi har brug for forbilleder

Når virksomhedsdysten EY Entrepreneur of the Year ruller hen over landet i oktober og november, blive det med et nyt medlem af den jury, der bestemmer, hvem de nationale vindere bliver.

Lene Espersen Fold sammen
Læs mere
Foto: David Leth Williams
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere konservative toppolitiker Lene Espersen har sagt ja til at være med til at finde nationens mest beundringsværdige vækstvirksomheder. Og det gør hun ikke uden årsag.

»Det ligger nok i mit DNA, at jeg synes, det er vigtigt at få flere iværksættere og vækstvirksomheder. Det er forudsætningen for, at der efterfølgende er noget at dele ud af i samfundet. Jeg vil gerne være med til at sætte fokus på området og skubbe til udviklingen,« siger hun.

Lene Espersen har i dag lagt ­Folketinget helt bag sig og arbejder i stedet som direktør for Danske Ark, der er de private rådgivende arkitekters interesseorganisation. Og den rolle regner hun med at tage med ind i juryens voteringslokale.

»Juryen er bevidst bredt sammensat. Nogle repræsenterer finansieringsvinklen, nogle medieindfaldsvinklen, andre noget helt andet. Jeg byder ind med de kreative fag – og derudover har jeg jo også min ballast fra min tid som økonomi- og erhvervs­minister,« siger hun.

Den tidligere konservative partileder mener, at man ikke skal undervurdere værdien af, at erhvervslivet husker at trække sine succeshistorier ind i rampelyset.

»Der er en stor signalværd i, at vi tør hylde dem, der gør det godt. Vi skal fremhæve dem, der der tør risikere noget og tjene penge. De kan blive de fyrtårne, som den næste ­generation styrer efter,« siger hun og tilføjer:

»Det betyder virkelig noget at se, hvordan andre har succes. Ikke bare på nationalt plan, også på det lokale. Og det er derfor, at Entrepreneur of the Year er så interessant. Her bliver man gjort opmærksom på mere end bare de succeser, man kan høre om i de landsdækkende medier. Man finder ud af, at det faktisk kan være dem, man til dagligt kører forbi.«

Ud over Lene Espersen består årets jury i Entrepreneur of the Year af ­Sitecores stifter, Lars Fløe Nielsen, stifter af Casa, Michael Mortensen, noteringschef på fondsbørsen ­Carsten Borring, Berlingskes journalist og erhvervsanalytiker Claus Skovhus samt chefen for Axcel, ­Christian Frigast, der også er juryformand.