Lejede en Ferrari og holdt to dages ferie

Hvad gør man, når ens vildeste businessdrøm bliver til virkelighed, mens man er i 20erne? Man fejrer det naturligvis med stil.

»Vi solgte en fredag og havde så lørdag og søndag fri. Så sagde Christian: Ved du hvad – vi lejer sgu en Ferrari, « fortæller Cathrine W. Andersen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Matteo Prandoni/BFAnyc.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et heftigt, treårigt erhvervseventyr nåede i sommer sit foreløbige klimaks, da den lille danske opstartsvirksomhed Assemblage blev slugt af IT-kæmpen Cisco.

For de to stiftere bag Assemblage, Cathrine W. Andersen og Christian Rasmussen, var skridtet naturligvis stort, men salget udgjorde også en milepæl i både deres karriere og liv. Da der var blevet givet håndslag på en salgsaftale med Cisco i Californien, var det da også kun naturligt, at det unge makkerpar på henholdsvis 26 åg 29 år fejrede det.

»Man kniber sig for det første lidt i armen, når sådan noget sker. Vi besluttede os for at holde to dages ferie. Vi solgte en fredag og havde så lørdag og søndag fri. Så sagde Christian: Ved du hvad – vi lejer sgu en Ferrari. Det var den drengedrøm, han havde, og det gjorde vi så. Så fræsede vi lidt op og ned ad kysten derovre og holdt en lille fest. Og så begyndte vi igen mandag morgen,« siger Cathrine W. Andersen.

Tid til refleksion

Det unge makkerpar arbejder nu for Cisco – blandt andet med at integrere Assemblages’ systemer, som giver brugere på forskellige platforme mulighed for at dele indhold som video og billeder i realtime, i Ciscos systemer. De har stadig nok at se til, men der har også været tid til refleksion over de seneste hæsblæsende tre år.

»Vi har lært utroligt meget på tre år. Vi startede fra scratch. Jeg vidste knap nok, hvad begrebet »startup« dækkede over. I sidste ende tror jeg, at det har været en fordel, for vi blev ikke sovset ind i en klassisk startup-tankegang,« siger hun og tilføjer:

»Vi tænkte ganske enkelt, at vi havde et produkt, som vi gerne ville have på markedet. Og så gjorde vi det bare.«

Tilværelsen som iværksætter på usikker grund er nu for begges vedkommende udskiftet med en mere stabil. Carthrine W. Andersen mener, at oplevelsen har været med til at forme dem begge. Hele forløbet har været både lærerigt og barsk.

»Det har i sidste ende været godt for selvtilliden for os begge. Man er på en rutsjebane og ved aldrig, om man er købt eller solgt. Det hele er usikkert, og der er enormt mange faktorer at tage hensyn til. Det har været hårdt. Også at sælge ens virksomhed til en IT-gigant,« siger Assemblage-medstifteren og tilføjer:

»Jeg kan næsten ikke sige, hvor vildt meget vi har lært de seneste tre år. Så selvfølgelig klapper vi hinanden lidt på ryggen og siger »ej, hvor er det fedt«. Men det hele er faktisk stadig lidt uvirkeligt.«