Legos vilde vækst går ned i gear

Legos salg steg med 10 procent i første halvår til 15,7 milliarder kroner. Dermed er den vilde vækst på næste 20 pct i samme periode sidste år taget af. Det viser Legos halvårsregnskab.

Foto: MARIANA BAZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Legetøjsgiganten Lego går ned i kadence i første halve år af 2016 sammenlignet med sidste år. Det viser tal fra koncernens halvårsregnskab, som blev offentliggjort tirsdag morgen.

Mens Lego sidste år viste imponerende vækst på omsætningen, som steg 18 procent, leverede legetøjskoncernen i første halve år af 2016 en omsætningsvækst på 10 procent sammenlignet med samme periode sidste år målt i lokal valuta.

I danske kroner og ører steg omsætningen således med 11 procent til 15,7 milliarder kroner mod 14,1 millioner kroner i samme periode sidste år.

Ledelsen fremhæver i regnskabet fremgangen på det europæiske marked, mens det amerikanske marked slet ikke har levet op til de høje forventninger.

»Det er især imponerende, at vi fortsætter vores store vækst i Europa, hvor vi har vores mest modne markeder. Samtidig er vi meget tilfredse med de høje vækstrater vi ser i Asien, hvor vi investerer massivt i kapacitet og kompetencer. I USA må vi erkende, at vi ikke har igangsat de nødvendige initiativer eller ydet den støtte, der har skullet til for at holde det samme høje vækstniveau,« udtaler Legos finansdirektør John Goodwin.

 

Samtidig med at omsætningsvæksten altså ikke helt kører i samme høje tempo som tidligere, falder Legos indtjening. Overskuddet efter skat lød på knap 4 milliarder kroner mod 4,4 milliarder kroner i samme periode året før. Det skyldes ifølge John Goodwin langsigtede investeringer, blandt andet i nye fabrikker og personale. Lego har ansat 3.500 flere medarbejdere i første halve år af 2016 sammenlignet med samme periode sidste år.

»Ud over at øge produktionskapaciteten er målet med ansættelsen af så mange nye medarbejdere at tilføje nye kompetencer, der ruster virksomheden til at kunne reagere på fremtidige forbrugerbehov og trends i markederne. Disse investeringer i menneskelige ressourcer og infrastruktur har naturligvis indflydelse på vores kortsigtede finansielle resultat,« forklarer finansdirektøren.

Legos altoverskyggende mission er at få alverdens børn til at lege og lære med virksomhedens legetøj, og med det mål for øje er selskabets administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp tilfreds med fortsat at levere vækst - trods alt.

»Opretholdelse af en tocifret vækst år efter år gennem mere end et årti er et bevis på de uendelige muligheder, som børnene finder i Lego leg, og det er resultatet af den store indsats af flere end 18.000 Legos medarbejdere over hele verden,« udtaler Jørgen Vig Knudstorp.