Legoland: »Vi må prioritere i vores markedsføring«

Man kan sagtens have en velbesøgt turistattraktion, selvom man ikke har en Wikipedia-side, der er udført til punkt og prikke. Det mener Legoland, som i stedet vælger at prioriterer markedsføringen gennem andre kanaler.

Foto: Nanette Vab
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Billund giver forlystelsesparken Legoland ikke meget for udsagnet om, at en dårlig udført Wikipedia-side muligvis kan have indflydelse på turistattraktioners besøgstal.

»Vi har ikke oplevet Wikipedia som en kanal, der påvirker Legolands besøgstal. Vi har ikke kunne måle en trafik fra Wikipedia til vores eget site, og vi er ikke stødt på at folk refererer til vores Wikipedia-side i vores gæstehenvendelser eller ad andre kanaler, så det har ikke været en kanal, vi har brugt ressourcer på,« siger Legolands PR- og pressechef, Jonas Søndergaard.

En nye undersøgelse fra rådgivningsbureauet Imagepedia har rangeret Danmarks 50 største turistattraktioner efter hvor god en Wikipedia-side, attraktionerne har.

Her mener bureauets Wikipediarådgiver, Nikolaj Wiinholt, at hvis et opslag mangler flere vigtige oplysninger og ser utroværdig ud, så kan det i sidste ende få indflydelse på, om turisterne har lyst til at besøge stedet.

I undersøgelsen ender Legoland på en 13. plads, hvilket Nikolaj Wiinholt mener må være skuffende for Danmarks tredjestørste turistattraktion. Sådan ser man dog ikke på det i Billund.

»Vi betragter Wikipedia som et opslagsværk, hvor man kan finde information om os, og det der står i opslagene er også korrekt, men vi har ikke opfattet det som et medie, der trækker besøgende til. Jeg kan ikke forestille mig en familie fra Nordslesvig bruge Wikipedia til at vælge, hvor de skal på ferie, tværtimod tror jeg den familie vil bruge Facebook, Youtube, Tripadvisor og andre communities, hvor brugere tipper hinanden til, hvad man skal opleve,« siger Jonas Søndergaard.

I stedet for at sætte kræfter af på at få opslagene på det elektroniske leksikon til at se godt ud, vælger Legoland i stedet at bruge ressourcerne på at trække gæsterne til forlystelsesparken gennem mere klassiske marketing-strategier.

“Vi har ikke uanede ressourcer, så vi må prioritere indsatsen til de steder, hvor vi mener, den vil have den bedste effekt for at få opmærksomhed, skabe interesse og drive turister til Danmark. I vores prioritering ser vi de andre kanaler såsom online- eller TV-kampagner være langt mere effektive til at ramme vores målgruppe, end Wikipedia er,« siger Jonas Søndergaard.

Som eksempel nævner PR-chefen samarbejdet med Lalandia og Givskud, hvor turistattraktionerne i fællesskab markedsfører sig til deres udenlandske nærmarkeder.