Lego vinder retsopgør om forsikringer til 17 mia. kroner

Legetøjsgiganten Lego har vundet et juridisk slag mod forsikringskæmpen If i landsretten, hvor de to tørnede sammen om retten til at opsige en forsikring.

Foto: TIMM SCHAMBERGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego har vundet en strid med forsikringsselskabet If om forsikringsselskabets ret til at opsige forsikringen af samtlige Legos fabrikker i hele verden. Dækningssummen beløb sig til skader mellem 5 og 17 milliarder kroner.

Årsagen til opsigelsen var, at Lego ifølge If havde opgivet urigtige oplysninger om forsikringsforholdene, fremgår det af en meddelelse fra Østre Landsret.

Under sagen kom det frem, at risikoen ved forsikringen efter Ifs mening havde ændret sig på grund af blandt andet en ny fabrik i Monterrey, udvidelse af fabrikken i Kladno samt en stærk stigning i legos aktiviteter og omsætning og deraf følgende næsten 100 procents udnyttelse af produktionsapparatet.

Men Lego mente ikke, at koncernen havde afgivet urigtige oplysninger til If, og derfor blev sagen anlagt for at få erstatning for de udgifter, opsigelsen og tegning af en ny forsik­ring havde givet Lego.

If mente modsat, at Lego skulle betale erstatning for de udgifter, forsikringsselskabet havde, fordi Lego ikke anerkendte opsigelsen og dermed tvang If til at tegne forsikring, mens sagen blev afgjort.

Sagen endte i landsretten, fordi den er principiel. Lego fik medhold, og If Skadeforsikring skal betale erstatning til Lego på 5,7 millioner kroner.