Lego udvider fabrikker i Danmark, Ungarn og Mexico

Legos fabrikker kan ikke følge med efterspørgslen, og derfor udvider Lego fabrikkerne i en række lande og lægger op til at hyre tusinder af nye ansatte.

Lego udvider produktionen i Danmark, Ungarn og Mexico. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lego frygter at løbe tør for klodser inden jul, fordi den globale efterspørgsel er så stor, at fabrikkerne ikke kan følge med. Derfor udvider man nu produktionsfaciliteterne i Danmark, Ungarn og Mexico, skriver Lego i en pressemeddelelse.

»Investeringsplanerne vi fremlægger i dag gør det muligt for os at nå endnu flere børn i fremtiden med sjove Lego-produkter af højeste kvalitet. Det betyder også, at vi forventer at byde tusinder af nye ansatte velkomne i gruppen, mens vi fortsætter med at øge vores globale tilstedeværelse,« lyder det fra John Goodwin, koncernfinansdirektør i Lego.

Investeringerne begynder allerede i næste måned og kommer til at foregå i perioden frem til 2022. Allerede i november skyder Lego udvidelsen af en fabrik i Monterrey i Mexico i gang. Her skal arealet udvides med 190.000 m2 til støbning, forarbejdning og pakning af klodser samt større lagerfunktioner. Lego forventer samtidig at ansætte yderligere 3.000 mennesker i den mexicanske fabrik i løbet af de næste syv år.

I Ungarn installerere man nye støbemaskiner næste år og udbygger fabrik og lager. Ligesom i Mexico drejer det sig om en trecifret millioninvestering i euro. 150 nye ansatte skal desuden hyres, med potentiale for yderligere 1.600 frem mod 2020.

I Billund investerer Lego et tocifret millionbeløb (i euro) til ny støbeteknologi, men her er der til gengæld ikke planer om yderligere ansættelser.