Lego tjente en milliard mere end året før

Første halvår gav Lego et overskud på en milliard kroner mere end i det tilsvarende halvår i 2014. Legetøjskæmpen oplevede vækst på alle markeder.

Lego fabrikken på Kløvermarken, hvor LEGO's plaststøberi ligger. Her er en fuldautomatiseret støbemaskine, der kører rundt og henter / bringer produkter. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er voldsom fremgang i salget af Legos legetøj, som blandt andet omfatter de nye serier med Ninjago og Elves. Legetøjsgigantens salg gik 18 procent frem i årets første seks måneder, og det udløste et overskud, der groft sagt er en milliard kroner højere end i den tilsvarende periode i 2014.

Det fremgår af koncernens halvårsregnskab, at omsætningen endte på 14,142 milliarder kroner i årets første halvdel, mens bruttooverskuddet voksede fra 3,632 milliarder kroner til 4,607 milliarder kroner - en vækst på 27 procent.

Adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp er tilfreds.

»En stærk udvikling på tværs af hele produktrækken har gjort os i stand til at levere et meget tilfredsstillende resultat for den første halvdel af  2015. Det er en stærk præstation og resultatet af det hårde arbejde fra flere end 15.000 Lego kolleger rundt om i verden. Det er specielt opmuntrende, fordi det er i forhold til 2014, hvor LEGO® MovieTM produkterne øgede vores præstationer,« skriver Jørgen Vig Knudstorp i meddelelsen.

Han vurderer, at det er for tidligt at forudse hele årets resultat, bortset fra at han forventer et tilfredsstillende resultat.

Lego-gruppen har oplevet fremgang på alle sine geografiske markeder, oplyser vicedirektør Loren I. Shuster.

»Mens alle regioner oplevede tocifret vækst i første halvdel af 2015, så er det især tilfredsstillende, at Asien så de højeste vækstrater, i lyset af de betydeligte investeringer, vi har gjort i koncernens fortsatte globalisering,« er han citeret for at sige i meddelelsen.

Lego vil også lege digitalt

 

Desuden har svækkelsen af kronen og euro over for mange andre valutaer hjulpet Legos resultat på vej. Væksten på de 18 procent i omsætningen er uden effekten af valuta.

Med danske øjne er en af begivenhederne i halvåret, at Lego vil en investere en milliard kroner i en ny afdeling i Billund, der skal forske i at finde bæredygtige materialer til at lave legetøjet af i fremtiden. De traditionelle Lego klodser er lavet af oliebaserede materialer.

Finansdirektør i LEGO, John Goodwin, kommenterer det flotte milliard-resultat: