Lego skærer ned - fyrer i Danmark og andre lande

Efterspørgslen efter Lego-klodser ser ud til at være for nedadgående. Derfor tilpasser Lego sin produktionskapacitet. Det betyder, at 176 ansatte i fire lande mister deres job, meddeler selskabet fredag.

Legos koncernchef Bali Padda Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Lego fyrer 176 medarbejdere på sine fabrikker i Danmark, Ungarn, Mexico og Kina. I Danmark betyder det, at 63 medarbejdere vil blive afskediget.

Det oplyser selskabet i en pressemeddelse fredag.

Ifølge Lego er fyringerne en konsekvens af, at koncernen i forbindelse med sit årsregnskab tidligere på måneden meldte ud, at den forventer en salgsvækst på et mere fornuftigt leje efter flere år med meget høj vækst.

»Vores ambition om at nå børn over hele verden med fantastiske Lego oplevelser er uforandret. Men som et resultat af en tilbagevenden til en salgsvækst i et mere fornuftigt leje, er det nødvendigt at sikre, at vores produktionskapacitet er tilpasset den efterspørgsel, vi ser på Lego produkter,« udtaler Lego adm. direktør Bali Padda i en pressemeddelelse.

Ifølge direktøren har Lego undersøgt alle muligheder for at undgå fyringer på fabrikkerne.

»Men som en ansvarlig virksomhed er vi nødt til at tage de nødvendige skridt for at sikre Lego Koncernens langsigtede virke. Det er en svær beslutning, da det altid er hårdt at tage afsked med engagerede og dygtige kolleger. Vi støtter de medarbejdere, der bliver påvirket, og tilbyder en kompensation, der afspejler deres anciennitet i virksomheden,« fortsætter Bali Padda.

Udover 63 medarbejdere i Billund, bliver 86 ansatte i Mexico, 18 i Kina og ni i Ungarn afskediget.

Lego oplyser, at virksomheden har omkring 19.000 medarbejdere globalt, heraf er cirka 7.200 ansat på virksomhedens fabrikker i Danmark, Mexico, Kina, Ungarn og Tjekkiet.