Lego skaber kæmpe fabrik i Ungarn

Lego vil udbygge sin fabrik i Ungarn, så den bliver dobbelt så stor, som den er i dag. Den danske legetøjskoncern vil investere massivt i projektet og ansætte op til 1600 nye medarbejdere.

Lego investerer massivt i fabrik i Ungarn. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMM SCHAMBERGER

Væksten i Lego brager af sted. Den danske legetøjskoncern har vanskeligt ved at følge med efterspørgslen og investerer derfor store millionbeløb i sin fabrik i Ungarn. Lego oplyser fredag formiddag i en meddelelse, at selskabet helt præcist vil fordoble størrelsen på sin ungarske fabriksfacilitet og hyre op mod 1600 nye medarbejdere. Det sker for at sikre, at Lego kan følge med tempoet på den fremtidige efterspørgsel efter de populære plastklodser.

År efter år har det nærmest været en tradition, at Lego hen på efteråret har måttet sande, at den danske legetøjskoncern ikke har kunnet følge med og levere den mængde plastklodser, som forbrugerne efterspørger.

Lego indviede i 2015 en større udvidelse af sin fabrik i Tjekkiet. Og nu er turen altså kommet til fabrikken i Ungarn. Lego oplyser i fredagens meddelelse, at investeringen i den ungarske fabriksenhed repræsenterer en værdi på et trecifret millionbeløb i euro frem mod 2020.

I oktober 2015 meddelte Lego, at der trods fuldt tryk på produktionskedlerne var overhængende fare for, at en række børn alligevel risikerede ikke at få opfyldt deres ønsker om farvede plastikkloder i julegave.

Med en vækst på 18 pct. i det første halvår af 2015 har Lego fået status som verdens største legetøjsproducent. I 2015 offentliggjorde Lego en række investeringer i fabrikker i Mexico og Euopa.