Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Det begyndte på børneværelset, hvor egne stemmer og fri fantasi fremførte et Lego-univers. Nu har den teknologiske udvikling ført figurerne videre til filmlærredet med animationer og lyd som en anden actionfilm, der i den grad giver børneværelset konkurrence.
»The Lego Movie« er Legos nye filmhåb, hvor figuren Emmet som hovedperson er sat til at redde verden - et rimelig simpelt og sikkert plot, men med knap så sikre succesforudsigelser for virksomheden Lego.
»Med mange andre ting vi gør, kan jeg med plus-minus 10-20 procent margin forudsige, hvordan det vil gå. Det kan jeg ikke her, og det er en smule ukomfortabelt,« siger Mads Nipper, der er ansvarlig for produktudvikling og salg i virksomheden, til Børsen.
Hollywood-giganten Warner Brothers skal producere filmen, der har et budget på et tocifret millionbeløb i dollar. Filmen får premiere 6. februar 2014 i Danmark og ruller ligeledes over filmlærredet i 60 andre lande rundt omkring i verden. I forhold til tidligere satsninger, hvor det har været de genkendelige Harry Potter og Star Wars temaer, der har udfoldet sig, så er det nu den almindelige Lego-figur, der skal sørge for et højt billetsalg.
Risikoen er altså større denne gang, men Legos ambitioner er i hvert fald ikke blevet mindre end ved de seneste udviklingssatsninger.»Vi satser absolut på, at filmen bliver en af årets største familiefilm og måske den største. Vores benchmark er, at den skal blive ligeså stor som de bedste film, som Pixar og Dreamworks har lavet,« siger Mads Nipper til Børsen.
Det er store sammenligninger, der er i spil. For eksempel gav Pixars »Toy Story 3« samlet fem milliarder kroner i billetindtægter.
Det er ikke kun Lego selv, der håber på succes med filmsatsningen. Ligesom med de tidligere tiltag hos Lego med TV-serier og computerspil er merchandisebranchen meget positivt stemte: Room Copenhagen har sikret sig licens til et verdensomspændende salg af alt fra madkasser til vandflasker med filmens logo og figurer på.
»Vi hopper med på bølgen og får en masse ud af det enorme marketingbudget, Lego selv bruger på filmen. Samtidig har Lego været meget selektiv med at udvælge partnere og produkter, så markedet ikke bliver overfyldt af merchandise,« marketingchef siger Rikke Kristiansen fra Room Copenhagen til Børsen.
Men selv om der altså ventes stor succes, så regner Mads Nipper ikke med, at Lego-filmen vil opnå helt så højt et salg af produkter, som det er set med blandt andet Star Wars-satsningen. Film har ikke på samme måde en længerevarende interesse hos brugerne. Det vil være populært i en tidsbestemt periode, hvorefter Lego-filmens stjerner placeret på kuglepenne, tøj og andet merchandise mere eller mindre vil fordufte fra folks bevidsthed.