Lego risikerer at skuffe jule-kunder igen

Lego risikerer igen i år at skuffe sine kunder til jul. Salget af Star Wars-produkter går så godt, at det allerede nu er svært at følge med efterspørgslen. Legetøjsvirksomheden investerer i øget produktion.

Lego risikerer at skuffe mange julegavemodtagere i år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Sidste jul løb stort set alle butikker tør for en række af Legos Star Wars-produkter både på det danske, tyske og amerikanske marked, og det ser nu ud til at kunne ske igen, skriver Jyllands-Posten. Succesen er igen kommet bag på Lego

”Star Wars-produkterne sælger vi betydelig mere af end ventet,” siger koncerndirektør Iqbal Padda til Jyllands-Posten.

Normalt bruger Lego kun 80 procent af sin produktionskapacitet på de forskellige Lego-produkter, så de er sikre på, at kunne efterkomme den efterspørgsel, de ikke kan forudsige. Men allerede nu kører alle maskiner for fuldt tryk på Star Wars-produkterne, og Lego har besluttet at investere yderligere i at øge produktionen. ”Butikkerne signalerer, at salget af Star Wars-produkterne også bliver meget stærkt i andet halvår, så vi har besluttet at investere i at øge produktionen i de kommende måneder,” siger Iqbal Padda til Jyllands-Posten.

”Vi arbejder meget tæt sammen med forhandlerne og butikkerne og hører, hvad efterspørgslen er. Vi bliver aldrig perfekte. Men jeg håber i den grad, at vi er blevet bedre end sidste jul,” siger Iqbal Padda til Jyllands-Posten.