Lego-pengetank køber sig ind i Fitness World

En af Danmarks største, private pengetanke, Lego-familliens Kirkbi, har købt aktiemajoriteten i Fitness World fra kapitalfonden FSN, der for bare to et halvt år siden købte sig ind i den hurtigtvoksende kæde.

Lego-pengetanken Kirkbi har netop overtaget en stor del af aktierne i Fitness World fra kapitalfonden FSN. Fold sammen
Læs mere
Foto: DANIEL KARMANN

Den stenrige Lego-familie har endnu engang åbnet for pengetanken Kirkbi og investeret i et dansk selskab. Denne gang er det Fitness World, som moderselskabet bag de populære klodser har kastet sig over. I en pressemeddelelse fortæller Kirkbi, at man har købt 64 pct. af aktierne i Fitness World, mens den tidligere ejer, kapitalfonden FSN, bibeholder den aktive kontrol med selskabet, da handlen er struktureret sådan, at Kirkbi kun køber preference-aktier.

»Det er positivt, at vi får en kapitalstærk medinvestor ind i selskabet, og dermed kan returnere penge til vores investorer. Det har været afgørende for os at være i stand til at bevare kontrollen i selskabet, så vi kan fortsætte den solide vækst i Danmark og vores internationale ekspansion,« siger Thomas Broe-Andersen, Partner i FSN Capital.

Kirkbi og FSN er ikke fremmede, for Kirkbi har tidligere købt sig ind i selskabet Huscompagniet, som også var ejet af FSN.

»Vi er glade for at få denne mulighed for at foretage en investering i Fitness World sammen med FSN Capital. Fitness World er et veldrevet selskab i en positiv udvikling, der genererer et stærkt cash flow. Kombinationen af at kunne opnå et forventet attraktivt risikojusteret afkast, mens den aktive ejerrolle fortsat udføres af FSN, passer os rigtig fint. Vi har tidligere gennemført en tilsvarende investering sammen med FSN og har gode erfaringer med samarbejdet,« siger Thomas Lau Schleicher, Chief Investment Officer i Kirkbi.

Fitness World blev i sin tid startet af Henrik Rossing, der dog solgte selskabet til FSN tilbage i april 2015. Det er betyder, at FSN har haft kontrollen i omkring to et halvt år, inden man nu altså sælger en stor bid videre til Kirkbi.

Fitness World er heller ikke det eneste danske selskab, som Kirkbi har investeret i. Ud over guldkalven Lego, så har Kirkbi også større aktieposter i ISS og Falck, ligesom man ejer en større position i det tyske Minimax Viking.