Lego og Oticon Fonden skyder milliarder i Dong-park

De to danske industrikæmper, Lego og William Demant, er gået sammen i et fælles konsortium for at købe sig ind i Dongs vindmøllepark, Borkum Riffgrund 1.

Foto: DAVID HECKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er første gang, at to danske industrielle investorer lægger penge i en havmøllepark, da Lego og Oticon i dag gik sammen om at købe en del af Dongs havmøllepark, Borkum Riffgrund 1. 

Kirkbi A/S, der ejer 75% af Lego, og Oticon Fonden, gennem William Demant Invest, er gået sammen i et fælleskonsortium og køber 50% af Dongs tyske vindmøllepark. Kirbi investerer 3 milliarder, hvilket giver en ejerandel på 32 pct., mens William Demant lægger  1,7 milliarder for en ejerandel på 18 pct. Aftalene strækker sig over 15 år.


"Aftalen er et stort skridt frem for DONG Energy's partnerskabsmodel for finansiering af havmølleparker. Markedet for havvind er i enorm vækst i disse år, fordi en række lande ønsker at omstille til grøn energi. Det har skabt et stort behov for ekstern kapital, og derfor glæder jeg mig over, at vi også kan tiltrække kapital fra privatejede virksomheder og industrien," siger Anders Eldrup, administrerende direktør i Dong.

De 77 vindmøller, som parken spænder over, ventes opført mellem 2013-15, og kan levere grøn energi til mere end 285.000 husstande.