Lego melder udsolgt til de mindre legetøjsbutikker

Lego lukkede tirsdag ordrebøgerne for resten af året for mindre legetøjsbutikker. Produktionen kan ikke følge med efterspørgslen, lyder det.

LEGO - Billund - Lego fabrikken - Her pakkeriet der skal nedlægges - Man er igang med at flytte maskiner ud og produktionen bliver mindre og mindre. Produktionen flyttes til en ny fabrik i Tjekkiet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Vi har til dags dato lukket ned for optagelse af yderligere Lego-ordrer for resten af 2015«.

Lego afviser nye ordrer fra mindre legetøjsbutikker og forklarer, at stigende efterspørgsel overstiger Legos produktionsevner. Det skriver Jyllands-Posten.

»For at forfølge den store øgede vækst har Lego-gruppen investeret kraftigt i udvidet produktionskapacitet - og producerer nu på vores max kapacitet på alle vores fabrikker i Europa, men desværre oplever vi, at efterspørgslen fortsat stiger og nu endeligt overstiger vores evne til at følge med produktionsmæssigt,« står der i en mail, som Lego sendte ud tirsdag til en række mindre forhandlere.

Lego vil ikke officielt bekræfte meddelelsen, men kommunikationschef Charlotte Simonsen bekræfter over for Jyllands-Posten, at der lige nu er så stor efterspørgsel på legoklodser, at Lego »gør vores alleryderste for at følge med denne efterspørgsel«.

Legetøjsbutikkerne fik allerede for nogle måneder siden at vide, at de skulle sørge for at være i god tid med Lego-ordrerne, men alligevel skaber den pludselige meddelelse utilfredshed hos forhandlere.

»Vi plejer at få et varsel om, at vi snart skal bestille hjem. I år er det et noget skarpere brev, hvor de med det samme lukker for flere ordrer og et par måneder før, det plejer at komme,« siger Benjamin Preisler Herbst, indehaver af legetøjsbutikken Superhelten.

Det tyder på, at de større forhandlere har fået anderledes behandling af Lego, og Carsten Nielsen, varedirektør i Top-Toy, forventer ikke, at koncernen, som har Toys'R'Us i Nordeuropa og BR Legetøj under sig, løber tør for Lego hen mod jul, skriver Jyllands-Posten.