Lego løber tør for klodser inden jul

Lego har svært ved at følge med sin egen succes og er tvunget til at melde udsolgt på en række ordrer op til jul – de kan simpelthen ikke nå at producere klodser nok.

Foto: Claus Fisker. På Legos fabrikker arbejdes der på højtryk, alligevel kan støberierne ikke følge med efterspørgslen op mod jul. Her de fuldautomatiske robotter på fabrikken i Kløvermarken. Foto: Claus Fisker
Læs mere
Fold sammen

Maskinerne der laver Legos farvede plastikklodser producerer i øjeblikket for fulde gardiner, men en række børn risikerer alligevel ikke at få opfyldt deres ønsker om raslende julegaver.

Den enorme efterspørgsel overskrider nemlig alle Legos forudsigelser, og selskabet melder nu ud, at de ikke kan følge med på alle juleordrerne.

»Vi kommer ikke til at kunne levere alle vores kunders ordre for det resterende år. Vi kan levere på de opgaver vi allerede har taget ind, men vil få problemer med nye ordre senere på året,« siger Legos talsmand Roar Trangbæk til Reuters.

Han vil ikke uddybe hvilke Lego-serier, der vil blive meldt udsolgt, eller hvilke europæiske lande, der vil blive berørt, men da Lego sidste år var i en lignende situation var det blandt andet det danske og det canadiske marked, der blev ramt af klods-mangel.

Med en vækst på 18 procent i det første halvår har Lego fået status som verdens største legetøjsproducent og er i øjeblikket ved at bygge en ny fabrik 100 kilometer uden for Shanghai.

Ifølge planerne vil fabrikken stå færdig i 2017 og kunne producere nok brikker til at dække det asiatiske marked.