LEGO laver musikvideoapp for børn

Den danske legetøjsgigant lancerer sin nye mobilapp Vidiyo, hvor fysiske LEGO-klodser spiller sammen med, hvad mobilkameraet selv kan optage, i samarbejde med Universal Music.

LEGO-appen blander digitale klodser med levende billeder og kendt musik, så børn kan lave deres egne musikvideoer. Fold sammen
Læs mere
Foto: LEGO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Børn i alderen syv-ti år kan nu i stil med den kinesiske mobilapp TikTok lave egne små videoer og lægge musik fra kendte kunstnere på takket være et nyt samarbejde mellem den danske legetøjsgigant LEGO og en af verdens største musikudgivere, Universal Music.

Mobilappen LEGO Vidiyo, som fik premiere tirsdag, er dog – helt modsat TikTok, som mange børn og unge har stiftet bekendtskab med gennem navnlig det seneste år – tænkt at være et sted, hvor forældrene bevarer kontrollen med, hvad børnene lægger på nettet.

Digital verden kombineres med, hvad kameraet ser

Med LEGO Vidiyo-mobilappen kan børnene med mobiltelefonens kamera blande ægte video med et digitalt lag, hvor LEGO-klodser naturligvis spiller, synger og danser med.

Man vælger først musik fra kunstnerne i Universal Musics store musikkatalog og kan så lave sit eget band med minifigurer, som bliver levende ved at bruge såkaldt augmented reality, hvor virkelighed og digitale lag blandes på skærmen.

Man vælger, om musikvideoen skal foregå i et soveværelse eller en baggård, og i hvilken video- og musikstil den skal skabes. Derpå går børnene i gang med instruktionen og kan selv deltage sammen med figurerne i en video på 60 sekunder, der herefter kan splittes op i kortere bidder på fem, ti, 15 eller 20 sekunder, som man kan dele med andre.

Klippene uploades derefter i appen, men bliver først delt, når de er blevet godkendt, og hvis der er børn med i videoen, er det kun venner og familie, der kan se med.

»Levende« klodser kommer til marts

Alle film, hvor børn selv medvirker, eller hvori der indgår ting, som kan identificere dem og andre, vil blive blokeret.

Fra 1. marts sender LEGO nye, fysiske Vidiyo-produkter på markedet. Blandt dem er kvadratiske LEGO-klodser, som kaldes for BeatBits. Dem kan man scanne med sit kamera, hvorefter man låser op for effekter, der kan bruges i filmen – både med synlige effekter som dryssende konfetti og lydeffekter som en saxofonsolo eller en musestemme.

Hvad Vidiyo-klodserne kommer til at koste, er der ingen meldinger om.

Samarbejdet med Universal Music blev indgået i april 2020.

I 2017 lancerede LEGO appen LEGO Life og har siden udbygget sit traditionelle univers af klassiske klodser med sæt, hvor man netop bruger telefonens eller tablettens kamera til at scanne med og dermed udvide brugsmulighederne.