Lego-konkurrent rammes hårdt af stærk dollar

Legetøjskoncernen Hasbro har vækst i første kvartal 2015, men får 20 procent lavere overskud uden for USA. Dollarkursen får en stor del af skylden.

Transformer-serien er noget af det legetøj, der har klaret sig allerbedst for Hasbro i første kvartal 2015. AFP PHOTO/TEH ENG KOON Fold sammen
Læs mere
Foto: TEH ENG KOON

En af verdens største legetøjsproducenter, amerikanske Hasbro, sælger endnu mere i 2015, men indtjeningen rammes af den høje dollarkurs. Det amerikanske firma, der blandt andre står bag My Little Pony, Monopoly-brætspillet og Transformers viser et fint driftsresultat på 54 millioner dollars i første kvartal 2015. Sammenlignet med resultatet for samme måned sidste år er det en stigning på 11 millioner dollars.

Omsætningen steg med fem procent fra 679 millioner dollars til 714 millioner dollars i første kvartal 2015, og det giver dermed Hasbro en fin vækst. Hasbro har vækst på alle sine vigtigste mærker, som blandt andre er Transformers, My Little Pony og Monopoly.

Legetøjsproducenten rammes dog af en stærk dollar, og især på det europæiske marked går det hårdt ud over omsætningen. I Europa er omsætningen faldet med seks procent, og sammenlagt med andre markeder uden for USA, giver det et resultat, der går i nul i forhold til omsætningsvækst.

Hasbro taber 62,6 millioner dollars i første kvartal på den styrkede dollar svarende til godt 430 millioner danske kroner.

Til gengæld går det fremad på vækstmarkederne, og i Asien stiger omsætningen med 17 procent.