Lego klar til kamp mod efterligninger af pigeklodser

Den danske legetøjsgigant gør klar til juridisk opgør mod firmaer i USA, som Lego mener efterligner det populære Lego Friends, der er målrettet piger.

Det er disse fem populære frøkner, der ifølge Lego er blevet udsat for kopiering på det amerikanske marked. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter i mange år at have været mest populær blandt drengene, fik Lego hul i gennem til pigerne, da de sendte den populære serie Lego Friends på markedet.

Men nu mener Lego, at serien er blevet kopieret, og derfor har de klaget til U.S. International Trade Comission (ITC) i Washington over tre firmaer. Det skriver Bloomberg. Lego nøjes ikke med at kræve de tre firmaers produkter banlyst, men kræver også et totalt forbud mod import af lignende produkter, der kan være kopier af Lego.

Det er amerikanske LaRose Industries LLC og Best-Lock Construction Toys samt canadiske Mega Brands, som Lego har klaget over. De mener blandt andet, at de tre firmaer har kopieret deres patenterede letbøjede arme og runde fødder, i stedet for at udvikle deres egne produktlinjer.

Ifølge Bloomberg tager det ITC 15-18 måneder at undersøge en sag, og de har myndighed til at stoppe import til USA af varer, der overskrider amerikansk patent.

Indtil Lego lancerede Lego Friends i 2012 var bare ni procent af deres primære brugere piger, og siden lanceringen er Lego Friends vokset med 20 procent om året.