Lego klar med konkurrent til Minecraft

Prøveudgave af det nye »Lego Worlds« er klar, men først i 2016 er computerspillet helt færdigt.

Så skal der bygges og udforskes. Lego Worlds er klar i en prøveudgave, hvor man kan bevæge sig rundt og kikke ind overalt og siden bygge verden om. Foto: Lego Worlds Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den danske klodsfabrikat Lego tager nu kampen op mod et af de mest succesrige byggespil overhovedet, det svenske Minecraft.

»Lego Worlds« blev mandag lanceret som en såkaldt beta- eller sidste prøveudgave før den endelige udgave til spilplatformen Steam til Windows-PCer. Der er tale om en hel verden bygget af digitale Lego-klodser, hvor man kan udforske omgivelserne og alt, hvad de måtte rumme af eventyr og udfordringer samt hemmeligheder og skatte, og sidenhen bygge landskaber, bygninger, skove og bjerge om. Man kan også bygge sine egne ting og dermed lave sin egen verden samt ændre på figurerne, fremgår det af beskrivelsen af »Lego Worlds«.

Det er ikke muligt at spille flere samme, ligesom man heller ikke kan dele sine ting med andre, skriver nyhedsnetstedet The Next Web.

Færdig udgave i 2016

Det ventes, at det nye Lego-spil vil blive officielt annonceret, når verdens største spilmesse, E3, holdes om nogle uger i USA. En færdig udgave af spillet ventes dog først klar i begyndelsen af 2016.

Det svensk udtænkte Minecraft bygger på samme koncept og er blevet en kolossal succes. Den amerikanske softwaregigant Microsoft købte i november 2014 Minecraft og selskabet bag, Mojang, for 2,5 milliarder dollars. Mojang stod alene for 32 procent af omsætningen i den svenske spilbranche i 2014. Minecraft har været det mest sete spil på Googles netfilmtjeneste YouTube gennem de seneste ti år.

Lego har tidligere lavet spil, hvor klodserne er væsentlige byggebrikker, nemlig »Lego Universe«, som dog ikke blev nogen større succes.

Se Legos egen film om det nye »Lego Worlds« her.