Lego investerer én mia. kr. i bæredygtige materialer

Lego Koncernen har besluttet at investere én mia. kr. i et nyt center for bæredygtigt materiale i Billund. Centret har 15 år til at finde miljørigtige alternativer til den plastik, der i dag bliver brugt til Lego-klodser.

Tirsdag besluttede Lego koncernen at investere én mia. kr. i et nyt center for bæredygtigt materiale i Billund. Centret har 15 år til at finde miljørigtige alternativer til den plastik, der i dag bliver brugt til Lego-klodser. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIMOTHY A. CLARY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Inden 2030 skal de plastikklodser, som Lego fremstiller 60 milliarder af om året, været fremstillet af ny og langt mere bæredygtigt materiale end i dag. Det er et mål, Lego har haft siden 2012, men nu sætter selskabet ekstra muskler bag ambitionen.

Lego Koncernens bestyrelse har i den forgangne måned besluttet at investere intet mindre end én milliard kr. i et etablere et nyt forsknings- og udviklingscenter inden for bæredygtigt materiale, Lego Sustainable Materials Centre.

Det oplyser Lego i en pressemeddelelse.

Centret får hjemme i Billund og vil blive etableret i løbet af 2015 og 2016. Centret skal samle de Lego-medarbejdere, som allerede i dag arbejder med udvikling af bæredygtigt materiale, men derudover forventer Lego at skulle rekruttere flere end 100 eksperter inden for området i løbet af de kommende år.

»Vores mission er at inspirere og udvikle morgendagens byggere. Vores største bidrag sker gennem de kreative oplevelser, vi giver vores børn gennem Lego-legen. Investeringen, der annonceres i dag, er et bevis på vores fortsatte ambition om at have en positiv indvirkning på den verden, som fremtidige generationer kommer til at arve. Det er høj grad i overensstmemmelse med Lego Koncernens mission og tro mod det motto, min farfar, stifteren af Lego Koncernen, Ole Kirk Kristiansen havde: Det bedste er ikke for godt,« hedder det i en udtalelse fra Lego-ejer Kjeld Kirk Kristiansen.

Lego vil udvikle de nye materialer, som også omfatter indpakning til Lego-klodserne i samarbejde med en række partnere og virksomheder.

Og det er nye veje, koncernen begiver sig ind på. Ifølge adm. direktør Jørgen Vig Knudstorp, findes der i dag ingen fælles definitioner af, hvad bæredygtige materialer er.

»Adskillige faktorer påvirker, hvordan det indvindes, og hvad der sker, når produktet slutter sin livscyklus. Når vi leder efter nye materialer, skal alle faktorer regnes med,« siger Jørgen Vig Knudstorp, der bl.a. samarbejde med Verdensnaturfonden, WWF, om at finde metoder til bedre at vurdere den samlede bæredygtighed og miljøpåvirkning fra nye, biobaserede materialer til fremstilling af Lego-klodser og emballage.

»Det, vi melder ud i dag, er en langsigtet investering, der viser, at vi er dedikerede til at sikre kontinuerlig research og udvikling af nye materialer, der vil gøre os i stand til fortsat at levere kreative legeoplevelser af høj kvalitet, samtidig med at vi tænker på miljøet og kommende generationer,« siger Jørgen Vig Knudstorp.